Ari Santanen ja Janne Mälkiä vahvistavat SaiPan juniorien tietä kohti liigapelejä

Ari Santanen jatkaa SaiPan kakkosvalmentajana. Janne Mälkiä valittiin valmennuspäälliköksi.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. SaiPan liigajoukkueen kakkosvalmentaja Ari Santanen jatkaa päävalmentaja Ari-Pekka Selinin työparina myös seuraavat kaksi liigakautta. Jatkossa Santasella on entistä suurempi vastuu myös SaiPan lahjakkaiden junioreiden seuraamisesta.

SaiPan liigajoukkueen valmennustiimissä jatkaa kaksivuotisella sopimuksella myös Janne Mälkiä. SaiPan liigajoukkueessa Mälkiän työsarkaa ovat myös pelitavan kehittäminen sekä vastustajien tarkkailu.

Janne Mälkiä on valittu myös SaiPan ry:n valmennuspäälliköksi. Tässä tehtävässä hän seuraa Mikko Lahtista, jonka sopimusta SaiPa ei ollut enää halukas jatkamaan. Uuden tehtävän myötä Mälkiä jättää Suomen A-maajoukkueen katsomovalmentajan tehtävät.

Janne Mälkiä ja Ari Santanen toimivat jatkossa tiiviissä yhteistyössä SaiPan juniorijoukkueiden ja liigajoukkueen välisen sillan vahvistamisessa.

– Tärkeintä on nyt saada kaikkien juniorijoukkueiden harjoittelu riittävän laadukkaaksi, sanoo Mälkiä, joka aloittaa virallisesti valmennuspäällikkönä toukokuussa.

Mälkiä keskittyy valmennuspäällikkönä urheilulliseen puoleen. Byrokratiaa siirretään enemmän juoripäällikölle, joka valitaan myöhemmin keväällä.

SaiPan tavoite on nostaa jatkossa 1–2 omaa junioria vuosittain liigaryhmään. Ari Santasen tehtävänä on tarkkailla pelaajia A-, B- ja C-juniorijoukkueissa.

– Lupaavia pelaajia SaiPan junioreista kyllä löytyy, mutta paljon on perustyötä vielä siinä, että saadaan juniorijoukkueiden pelitapa ja harjoituksen periaatteet yhtenäisiksi.

Seuraan nuorten harjoituspäiväkirjoja ja niistä voi sanoa, että joillekin pelaajille pitää saada lisää treeniä, mutta on niitäkin A- ja B-junioreissa yhtaikaa urakoivia, joille pitäisi lisätä lepoaikaa, Santanen sanoo.

Valmentajien sopimusnipussa kahden vuoden jatkopestin sai myös SaiPan A-junioreiden vastuuvalmentaja Tommi Nekkula. Sen sijaan liigajoukkueen maalivahtivalmentaja Jarmo Myllyksen kanssa neuvottelut jatkosta ovat vielä kesken.

Liiga-SaiPan puheenjohtaja Timo Tersan mukaan nyt tehdyillä valmentajasopimuksilla ja työnkuvien tarkentamisella pyritään saamaan liiga.-SaiPan ja SaiPa ry:n yhteistyötä entistä tiiviimmäksi.

– Tämä oli meiltä se se ensimmäinen steppi. Seuraava otetaan vielä myöhemmin kauden mittaan. Junioripuolen vahvistamiseen on nyt hyvä ajankohta, kun Kisapuistoon saadaan uusi kaksiratainen harjoitushalli syksyllä, Tersa korostaa.

KUVATEKSTI

JARMO HÄMÄLÄINEN

Ari Santanen (vas.) ja Janne Mälkiä jatkavat liiga-SaiPan valmennusryhmässä ja tekevät tiivistä yhteistyötä myös uusien junioripelaajien kehittämisessä liigapelaajaksi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen