Vesa Jäppinen ei vihellä vielä kunnanjohtajapeliä käyntiin

Ensi heinäkuussa 63 vuotta täyttävä Jäppinen voi halutessaan jatkaa Ruokolahden kunnanjohtajana vielä viisi vuotta. Keskustan ja demarien valtuustoryhmissä ei vielä ole aloitettu kunnon keskustelua uudesta kunnanjohtajasta.

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Kunnanjohtaja Vesa Jäppinen ei suostu vielä viheltämään kunnanjohtajapeliä käyntiin eukkopitäjässä. Jäppinen täyttää ensi heinäkuussa 63 vuotta, ja voisi ikänsä puolesta jäädä täysin palvelleena täydelle eläkkeelle.

– En osaa vielä sanoa, milloin jään eläkkeelle. Asia ei minusta ole juuri nyt ajankohtainen pohdittavaksi. Jos taas en hae eroa, niin sittenhän se pesti jatkuu, Jäppinen sanoo.

Hän tietää, että poliittiset ryhmät ovat jättäneet asiassa avaimet hänelle itselleen.

– Kyllähän me olemme lähteneet siitä, että asia tulee ajankohtaiseksi vasta sen jälkeen, kun kunnanjohtaja Jäppinen ilmoittaa omista suunnitelmistaan. Minulla on tunne, ettei tässä asiassa kannata hötkyillä puoleen eikä toiseen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Esko Ijäs (sd.) sanoo.

Ijäs uskoo, että kunnanjohtaja-asia aktivoituu vielä tämän vuoden aikana. Asiasta ei ole vielä ryhmän sisällä tai ryhmien kesken kovin paljon keskusteltu. Yksi keskustelun paikka voisi Ijäksen mielestä olla keväinen valtuustoseminaari.

– Kunnanjohtaja on sellainen pesti, että siinä varmasti mietitään sekä paikan täyttämistä sisäisesti tai ulkopuolisen henkilön hakemista. Tästä meidän on hyvä keskustella.

KUNNANHALLITUKSEN ensimmäinen varapuheenjohtaja, keskustan Jouko Savolainen myöntää, että jonkin sortin taustakeskustelua ajasta Vesa Jäppisen kunnanjohtajuuden jälkeen on käyty.

– Pakkohan sitä on toisaalta tässä tilanteessa käydäkin. Asiassa eteneminen on kuitenkin Vesasta (Jäppinen) kiinni. Milloin hän haluaa jäädä pois, Savolainen sanoo.

Hänen mukaansa vaikka keskusta on valtuuston selvästi suurin ryhmä, haluaa edetä asiassa yhteistyössä muiden ryhmien kanssa.

– Yhdessä varmasti linjaamme, minkälaisen kunnanjohtajan Ruokolahti jatkossa haluaa itselleen ja mitkä ovat hänen painopistealueensa.

KUNNALLISEN työmarkkinalaitoksen johtava lakimies Lauri Niittylä muistuttaa, ettei kunnanjohtajalla ole erityistä eläkeikää. Sen jälkeen, kun henkilö on täyttänyt 68 vuotta voi hän jatkaa vielä kunnanjohtajana, mutta tästä on silloin sovittava työnantajan kanssa.

Niittylä tunnustaa, ettei hän muista tapauksia, että kukaan olisi jatkanut tehtävissä enää 68 vuotta täytettyään. Itse asiassa jatkaminen ohi 63 vuoden on sekin varsin harvinaista.

– Kovin moni ei jatka. Siksi kuluttavaa taitaa kunnanjohtajan pesti tänä päivänä olla, Niittylä miettii.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

ES-Arkisto

Ruokolahden kunnanjohtaja Vesa Jäppinen täyttää ensi heinäkuussa 63 vuotta, mutta ei ole vielä paljastanut eläkkeelle jäämisen aikeitaan.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen