Categories
Artikkelit

Voisalmen rantaan nousee kolme uutta kerrostaloa

LAPPEENRANTA. Voisalmeen nousee hienolle paikalle lähelle rantaa kolme uutta kerrostaloa. Rakennusliike Evälahti haluaa rakentaa nelikerroksiset talot palvelukoti Pajurannan ja päiväkodin ja terveysaseman väliin jääville kolmelle tontille.Suunnittelualue on noin kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta Voisalmensaaren länsirannalla. Paikalla on aikoinaan ollut Kotivirran puutarha sekä pieni puisto, jossa on Salpalinjan bunkkeri. Alue on kooltaan noin 1,7 hehtaaria.Salpalinjan linnoituslaitteiden alue on osoitettu puistoksi ja suojeltu kaavamääräyksellä. Rantaan on jätetty 20-metrinen puistokaista ulkoilureittiä varten.TONTEILLA on jäljellä kaksi vanhaa omakotitaloa, autotalli-varastorakennus ja rantasauna. Alueella sijainneista kasvihuoneista on perustuksia jäljellä. Entisen kasvitarha-alueen maaperä on ennen rakentamista tutkittava ja tarvittaessa puhdistettava.Puistoksi kaavoitetulla kallioalueella on Salpalinjan sodanaikainen asuinbunkkeriluola ja konekivääriasema. Rannassa vesialueella suurimmaksi osaksi tontinrajan ulkopuolella on panssariestevyöhyke. Salpalinjan rakenteet sisältyvät vuoden 2010 valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen luetteloon.Alueen maat omistaa rakennusliike Evälahti. Asemakaavamuutos hyväksyttiin keskiviikkona Lappeenrannan teknisessä lautakunnassa. Kaava vaatii vielä hallituksen ja valtuuston hyväksynnän.

Helena Rissanen

Kirjoittaja: