Myllysaaren remontti jatkuu lumien sulettua

Rantalentopalloilijoille tulee lisää pelitilaa, ja koripallon ystäville oma kenttä.

Kaisa Juntunen

LAPPEENRANTA. Myllysaaren kunnostaminen jatkuu kevään koittaessa. Rantalentopalloilijat saavat 1—2 kenttää lisää, ja samalle puolelle rantaa rakennetaan katukoripallokenttä.

Perhepuistoksi pikkuhiljaa koheneva Myllysaari saa tulevana kesänä muitakin uutuuksia. Lasten liikuntapuistoksi nimettyyn sopukkaan ilmestyy uusia leikkivälineitä.

— Teemme rakentamistöitä keväällä niin pitkälle kuin mahdollista ja jatkamme syksyllä uimarantakauden jälkeen, kertoo Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

AUTOJEN parkkeeraaminen muuttuu Myllysaaren alueella jo keväällä, kun uusi parkkialue otetaan käyttöön. Kirkkoherranlahden viereen raivattu parkkialue on asfaltointia ja viheristutuksia vaille valmis.

— Tarkoitus on, että rannalle tulevat eivät parkkeeraa enää Ainonkadulle tai Pajukadulle, Oksman huomauttaa.

Myös polkupyörille tehdään erityiset parkkeerauspisteet, jotta pyöriä jätettäisi hujan hajan pitkin viheriötä.

MYLLYSAAREEN palkataan ensi kesäksi valvojat hyppytorniin ja kelkkamäkeen. Oksmanin toiveissa on saada alueelle myös ilta- ja viikonloppuvartiointi.

— Iltaisin ja viikonloppuisin Myllysaaressa on paljon väkeä, ja siellä tapahtuu valitettavan paljon ilkivaltaa. Valvontaan ja kunnossapitoon olisi saatava resursseja.

Myllysaaren kesäkahvioon haetaan jälleen yrittäjää tarjouskilpailun kautta. Suomen Meripelastusseura vastaa alueen siivouksesta edelliskesän tapaan.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen