Categories
Artikkelit

Ketterä pestasi Mestis-veturin

Jussi Salo on Imatran Ketterän ensimmäinen päätoiminen työntekijä vuosikausiin. Ketterä haluaa tiivistää SaiPa-yhteistyötä.

Anssi Silvennoinen

IMATRA. Imatran Ketterä rakentaa nousua jääkiekon Mestikseen päätoimisen valmentajan voimin.

Eilen työsopimuksen Ketterään allekirjoittanut Jussi Salo on nuori mutta kokenut kiekkokiertolainen, joka valmensi tänä talvena HC Keski-Uusimaata Suomi-sarjassa.

34-vuotiaan Salon mukaan Ketterän väistyvä päävalmentaja Kari Weckström, 55, jätti isot saappaat täytettäväksi.

– Keni on tehnyt Ketterässä loistavaa työtä. Suomi-sarjan mestaruus ja nelossija ovat tosi kovia suorituksia. Paljon pitää uurastaa, että pystyn viemään joukkuetta tästä eteenpäin samaan tapaan kuin hän viime vuosina, Salo sanoo.

Salo toimii Ketterässä myös provisiopalkkaisena markkinointipäällikkönä ja yhtenä A-juniorien valmentajista.

– Olisi loistava juttu, jos Ketterä nousisi minun aikanani Mestis-kartalle niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin.

PUHEENJOHTAJA Tuomo Männistön mukaan Ketterän tähtäin on lukittu ylös.

– Tavoite on nousta Mestikseen jo ensi kaudella. Silloin pääsisimme aloittamaan Mestis-pelit heti uuden jäähallin valmistuttua, Männistö toteaa.

– Ei nouseminen ensi kaudella silti mikään elämän ja kuoleman kysymys ole. Pitkäjänteinen kehitys on tärkeämpi asia.

Ketterän edustusjoukkueen tämän kauden budjetti on 132 000 euroa.

– Mestikseen se pitää tuplata, Männistö toteaa.

Ketterän ensi kauden edustusjoukkuetta lähdetään rakentamaan tämän kauden pelaajista ja omista junioreista.

– Tietysti joitakin mahdollisia tulijoita on. Tällä tasolla aloite siirtoihin lähtee pelaajilta, kun seuroilla ei yleensä ole kulukorvauksia kummempaa tarjota, Salo muistuttaa.

SALO VALIKOITUI Ketterän päävalmentajaksi kuuden ehdokkaan joukosta.

– Hän tuo meille ammattimaisuutta. Joukkueen pyörittäminen talkoopohjalta on jo Suomi-sarjassa vaikeaa. Mestiksessä se on mahdotonta, Männistö toteaa.

– Hänellä on paljon kokemusta muualta, mikä on hyvä asia. Etelä-Karjalassa on ollut vähän nurkkakuntaista toimintaa, vaikka onhan täällä tietysti kovaa jääkiekko-osaamista omastakin takaa, Männistö sanoo.

Ketterässä ei ole ollut päätoimista työntekijää vuosikausiin.

– Vuonna 2000 oli eräs rouva, mutta hänkin vain hetken aikaa, Männistö muistelee.

KETTERÄ ON kiinnostunut yhteistyön syventämisestä SaiPan kanssa.

Toistaiseksi seurat ovat neuvotelleet kuviosta, jossa SaiPan nuorten SM-liigajoukkueessa vähälle peliajalle jääneet saisivat pelata Ketterässä.

– Meitä kiinnostaa luoda Ketterälle ja SaiPalle samanlainen malli, joka on Jyväskylässä JYP:in ja D-teamin ja Tampereella Ilveksen ja LeKin välillä. Silloin pelaajat voisivat liikkua sujuvasti kahden edustusjoukkueen ja kahden A-juniorijoukkueen väleillä, Männistö sanoo.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Ketterän uusi päävalmentaja Jussi Salo muistaa käyneensä Imatran Näreharjun jäähallissa ensimmäisen kerran jo pikkupoikana isänsä ja pitkän linjan varkautelaisen kiekkomiehen Olavi Salon mukana. – Uusi halli tulee täällä ihan tarpeeseen.

Jussi Salo

s. 7.6.1976, Varkaus

Koulutus: Tietoliikennetekniikan insinööri, Ammattivalmentajatutkinto

Perhe: Vaimo ja puolivuotias poika

Valmentajakokemus: Warkis (D- ja C-juniorit), KalPa (C ja E), Kiekko-Warkaus (edustus 2. div.), Tampereen Ilves (B ja C), Team957 (rullakiekon SM-sarja), Ylöjärven Ilves (valmennuspäällikkö ja edustus 2. div.), SHT Seinäjoki (Suomi-sarja), Kuortaneen urheiluopisto (lajivalmentaja), Albany jr. River Rats, Hudson Valley Eagles (AJHL), SHT Seinäjoki (S-sarja), Furuset IF (Norjan liiga), HC Keski-Uusimaa (S-sarja)

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen