Categories
Artikkelit

Lama hidasti kylpylähanketta

Conte Investin Mäenpää kiistää viivästymisen johtuvan Contesta. Lappeenrannan kaupunki puolestaan viestii olevansa valmis etenemään nopeasti.

Johanna Sjöholm

LAPPEENRANTA. Huhtiniemen kylpyläprojektin eteneminen takkuaa. Lappeenrannan kaupungin tilinpäätöksen mukaan ”Taloudellinen lama on hidastanut hankkeen toteutusta siten, että aloitus ajoittuu aikaisintaan v. 2011 matkailukauden jälkeen”.

Kylpylää on suunnitellut sijoitusyhtiö Conte Invest. Kaupunki on neuvotellut kesästä asti yhtiön kanssa kylpylän täytäntöönpanosopimuksesta.

Kaupunginsihteeri Juha Willbergin mukaan neuvotteluissa ei ole tapahtunut edistystä marraskuun jälkeen. Kaupunki odottaa Conte Investin vastausta sopimusesitykseen.

– Meidän puolelta tämä on valmis, Conten puolelta ei. Mutta ei tässä meilläkään ole mitään syytä hoputtaa.

CONTE INVESTIN toimitusjohtaja Janne Mäenpää on vähäsanainen. Hän kommentoi kaupungin tilinpäätöksessä olevaa tekstiä lyhyesti Lapin-lomaltaan.

– En osaa tuohon mitään sanoa. (Viivästyminen) ei ole ainakaan minun viestini.

Willbergin mukaan sopimuksessa on muutamia auki olevia kohtia, joita vielä hiotaan.

– Odotan Conten kantaa viimeisiin esityksiin, jotka eivät ole eläneet viime vuoden lopun tilanteesta mihinkään suuntaan.

Willbergin mukaan neuvottelut eivät ole katkenneet. Hänen mukaansa keskusteluiden henki on ollut hyvä.

– Conte miettii rauhassa omia kuvioitaan ja sitä, miten he lähtevät hanketta viemään eteenpäin ja milloin. Mitään estettä sille, etteikö asia voisi hoitua, ei ole mielestäni olemassa.

OSAPUOLILLA on aiemmin solmitun yhteistoimintasopimuksen mukaan aikaa sopia kylpylähankkeen yksityiskohdista vuoden 2011 kesään asti. Jos sopimukseen ei siihen mennessä päästä, osapuolet punnitsevat, jatketaanko neuvotteluita vai luovutaanko hankkeesta.

Kaupungin ja Conte Investin sopimuksen mukaan yhtiö saa kylpylätontin haltuunsa viimeistään tämän vuoden lopussa, elleivät osapuolet sovi muuta. Willbergin mukaan hankkeen siirtymisestä saataneen mustaa valkoiselle kesään mennessä.

– Mutta jos Conte ilmoittaa ottavansa alueen haltuun tänä vuonna, se on sillä selvä.

Kylpyläsopimus viedään valtuuston käsittelyyn samaan aikaan aluetta koskevan asemakaavamuutoksen kanssa, joka on ollut käytännössä valmis jo puolisen vuotta.

KYLPYLÄLLE varatulla tontilla toimii leirintäalue. Aluetta pyörittävän Loma-Oksa Oy:n vuokrasopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa.

Kylpyläsopimuksen viivästyessä leirintäalueelle tarjotaan Willbergin mukaan vuoden jatkoaikaa.

Loma-Oksan toimitusjohtajan Juha Oksasen mukaan kaupunki ei vielä tiistaihin mennessä ollut kertonut kylpylähankkeen viivästymisestä.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Viime vuosi oli Huhtiniemen leirintäalueelle yksi parhaista 2000-luvulla. Yöpymisvuorokausia kertyi yli 20 000. Niistä reilut 40 prosenttia oli mökeissä, 30 prosenttia teltoissa ja loput asuntoautoissa ja -vaunuissa.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm