Categories
Artikkelit

Suomenniemen valtuusto pohti palvelujen suuntaa

Anne Kokkonena SUOMENNIEMI. Kevyen luokan esityslista poiki tavanomaista tuikeampaa nokittelua maanantaina Suomenniemen valtuustossa. Osansa saivat sekä Etelä-Savon kaatunut Mainio-hanke, kirjaston siirto kunnantaloon sekä tuleva kuntaliitoksen esiselvitys.Ensimmäiseksi valtuusto ärhenteli Lappeenrannan seudun rakennuskaavasta, josta oli pudotettu pois Kauriansalmen kehittämisestä kertovat merkit. Perussuomalaisten Hilkka Kiesilä katsoi asiakirjan korostavan maaseudun alasajoa ja osoittavan, miten väheksytty asema Suomenniemellä ja Valtatie 13:lla on maakunnassa.Kirjaston mahdollinen siirto kunnantaloon otettiin esiin tiedotusasiana, mutta valtuutetut kävivät pitkän keskustelun hankkeen yksityiskohdista. 16 000 euron rakennuskustannuksia pidettiin epäilyttävän alhaisina.- Jos näin pyritään säästöihin, epäilen päästäänkö niihin. En pidä järkevänä kirjaston siirtämistä kunnantaloon, epäilevänä tuomaana esiintynyt Raimo Ruotsalainen (sd.) ilmoitti.Kunnanjohtaja Anne Ukkonen kertoi uudistuksen helpottavan sekä henkilöstön töiden järjestämistä että parantavan kirjastopalveluja. Ilman uudelleenjärjestelyjä vähän käytetyn kirjaston olemassaolo voi pian olla vaakalaudalla.TERVEYSPALVELUJEN suunnasta valtuutetut esittivät erilaisia mielipiteitä. Toiset lähestyisivät nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriä, toiset pitivät kiinni Mikkelistä.- Etelä-Karjala rakentaa kovaa vauhtia omaa organisaatiotaan ja aika ajaa pian ohi joistain kuvioista, Ukkonen muistutti.

Anne Kokkonen

Kirjoittaja: