Kevään juna ajoi asemalleen

Imatran kävely-keskusta pääsee vauhtiin vapulta. Tulossa on seitsemän terassin kesä.

Matti Veijalainen

IMATRA. Puhtoiseksi puunattu lasten leikkijuna on saapunut määräasemalleen Imatran Koskenpartaan kävelykadulle varmana kevään ja kesän merkkinä. Muita vempeleitä tulee perässä sitä mukaa kuin mahtuu.

Kävelykeskustan kesästä on tulossa sen verran vilkas, että piiripuutarhuri Merja Pentti hieman epäilee vielä varastossa olevan karusellin mahtumista kadulle.

– Pitää olla turvaetäisyydet terasseihin ja muihin paikkoihin.

KESÄÄN kiinni Koskenparras pääsee vapulta. Kadun tilakauppaa hoitavan Imatran Kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtajan Pia Rantasen mukaan tulossa on seitsemän terassiravintolaa, jotka voidaan byrokratian puolesta viikonlopuksi avata. Viranomaispalaverit pidettiin viime viikolla.

Kesäkadun kuvaan kuuluvat myös kolme jäätelökioskia ja makkarabaari. Big band -festivaalien myyntipaikat myytiin täyteen erikseen jo talvella.

Erityisen vilkkaaksi päiväksi Rantanen tietää muodostuvan festivaalien Baseballs-päivän. Kun ihmisiä on paljon liikkeellä, ovat myös itämerellinen varustamo ja lentoyhtiö päättäneet tulla pitämään Imatrankoskelle promotilaisuuksiaan.

– Ne tulevat suurella rekvisiitalla: saa nähdä, miten tila riittää. Mutta sehän on oikeastaan positiivinen ongelma, Rantanen sanoo.

Vappuna kaupungin keskuksen ohjelmassa ovat muun muassa kahden puolueen vappujuhlat ja pikniklaulajaiset.

VEDET Inkerinaukion ja Impi-patsaan altaisiin lasketaan Merja Pentin suunnitelmien mukaan torstaina.

Kesäkukkaväritys tulee kesäkuun varmemmilla lämpimillä.

Koko kaupunkiin puistojaos istuttaa runsaat 10 000 tainta 18 000 eurolla.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Aleksanteri Hanski, 2, teki mielenkiinnolla tuttavuutta Imatran kävelykadun junan kanssa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen