Taitaja-kisasta Etelä-Karjalaan kaksi kultaa ja kolme hopeaa

Joonas Nuolijoki ja Tomi Summanen voittivat mekatroniikka-sarjan ja Toni Soininen verkkosivujen tuottaminen -sarjan. Henna Taponen, Teemu Mikkonen ja Miika Laari saivat hopeaa.

Ilpo Leskinen

ETELÄ-KARJALAN ammattiopiston opiskelijat menestyivät erinomaisesti torstaina päättyneissä Taitaja-kisoissa.

Mekatroniikka-sarjassa ruokolahtelainen Joonas Nuolijoki ja imatralainen Tomi Summanen voittivat ylivoimaisesti. Heidän voittonsa varmistui jo keskiviikkona.

Kultaa tuli myös verkkosivujen tuottamisessa, jossa luumäkeläinen Toni Soininen otti kunnon loppukirin viimeisenä kisapäivänä.

KOLME HOPEAA täydensivät ammattiopiston joukkueen menestystä.

Kakkosiksi tulivat kondiittorisarjaan osallistunut lappeenrantalainen Henna Taponen ja tietokoneet ja verkot -sarjassa kilpaillut sulkavalainen Teemu Mikkonen.

Hopeaa sai myös näytöslajina järjestetyn kunnossapidon parikilpailuun osallistunut savitaipalelainen Miika Laari.

JOUKKUETTA JOHTANUT lehtori Mikko Kojo kertoo näin hyvän menestyksen tulleen yllätyksenä. Nämä olivat ammattiopiston menestyksekkäimmät Taitaja-kisat useampaan vuoteen.

— Odotimme, että mitaleita tulee, mutta näin hyvästä menestyksestä emme uskaltaneet unelmoida.

KULTAMITALISTIT katsoivat onnistuneensa täydellisesti tai ainakin melkein.

— Mitään en olisi osannut tehdä paremmin kuin nyt tein, Toni Soininen sanoo.

Soinisen piti kilpailutehtävässä rakentaa verkkosivu ja ulkoasu, ohjelmoida sivulle erilaisia lisäpalikoita sekä rakentaa peli.

— Kilpailu oli tiukka ja tasaväkinen ja kiirettä oli. Kilpailu oli silti loistava kokemus.

JOONAS NUOLIJOKI ja Tomi Summanen osasivat odottaa jonkinlaista menestystä. He sijoittuivat tammikuun semifinaalissa kolmanneksi.

— Lähdimme tavoittelemaan mitalia, mutta voittoa emme osanneet odottaa, Summanen sanoo.

— Toisen päivän täydellinen onnistuminen ratkaisi kisan. Paremmin ei olisi voinut enää mennä. Fiilis on hyvä, Nuolijoki kertoo.

SUMMANEN ja Nuolijoki eivät ennen semifinaalia tunteneet toisiaan. Kilpailussa yhteistyö sujui erinomaisesti. Nuolijoki teki mekaaniset asennukset, ja Summanen vastasi ohjelmoinnista.

Kun voitto ratkesi jo keskiviikkona, he saivat kilpailla torstaina ilman paineita.

— Pystyimme olemaan rennommin ja tekemään parhaamme. Pieniä huolimattomuusvirheitä tuli, mutta muuten parantamisen varaa ei jäänyt, Summanen arvioi.

JOUKKUE PALAA kotiin perjantaina. Mitalikahvit juodaan Imatralla maanantaina.

Taitaja 2010 eli ammattitaidon SM-kisa järjestettiin Oulussa. Etelä-Karjalan ammattiopistosta oli mukana kymmenen opiskelijaa, jotka kilpailivat seitsemässä lajissa.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen