Categories
Artikkelit

Pyhien polkujen ohjelmaa viimeistellään vaeltajille

Hannu OjalaIMATRA. Pyhät Polut -vaelluksen ohjelmaa viimeistellään. Viikon kuluttua Imatralta lähtevälle vaellukselle on luvassa enemmän ohjelmaa kuin aiemmin muille reiteille on järjestetty, lupaa tapahtuman organisaattori Tuomo Jantunen.Kesäkuun neljään ryhmään on paikan saanut 100 vaeltajaa. Elokuulle ollaan kokoamassa uusia ryhmiä. Loppukesän vaellukselle ilmoittautuneita on jo 30.ENSIMMÄISEN 25 henkilön ryhmän saattelee matkaan sunnuntaina valtioneuvos Riitta Uosukainen Kolmen ristin kirkon pihalta. Maanantaina Ruokolahdelta joukkoon liittyy Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.Vaellus etenee merkittyjä retkeilyreittejä noudatellen Ruokolahdelle ja sieltä Oronmyllylle Parikkalaan. Sieltä reitti suuntautuu Putikosta Punkaharjulle.Punkaharjulta Kerimäelle edetään kirkkoveneellä. Viimeinen maataival tehdään Enonkosken Kirkonkylään.TUOMO JANTUNEN muistuttaa, että kesäkuun vaellukset ovat reitin testausta, ja tuleville vuosille johdettuja vaelluksia kehitetään saatujen kokemusten perusteella.Imatralla ohjelmarasteilla valmistetaan ruokaa kalasta, tutustutaan Mannerheimin 75-vuotispäivän maisemiin. Sen jälkeen tutustumiskohteena on Risuniemen luontopolku. Imatralla tapahtumaa tukee Imatran Lapinkävijät.VAELLUKSEN suosio yllätti järjestäjät, jotka odottivat pariakymmentä kiinnostunutta. Ilmoittautuneita oli peräti 200.Vaelluksen pääoppaana on pappi ja hänellä on apunaan koulutettu opas.ETELÄ-SAIMAA perehtyy tämän viikon aikana Pyhien Polkujen reittiin. Luvassa on lyhyt reittikuvaus ja tunnelmia yksinäisen kävelijän väsymyksen syvenemisestä historiallisilla rajamailla.Pyhien polkujen pääpiirteinen 160 kilometrin reitti. Kerimäeltä suunta otetaan Enonkosken keskustaan, eikä luterilaisen luostariyhteisön alueelle kuten karttaan on merkitty.

Hannu Ojala

Kirjoittaja: