Categories
Artikkelit

Tonttikaupan romahdus heivautti hiukan hintoja

Leena Sallinen RANTATONTTIEN kysyntä on kiinteistönvälittäjien ja tontinmyyjien mukaan lisääntymään päin.Viime vuonna niiden kauppa romahti Kaakkois-Suomessa lähes puoleen edellisvuodesta.Etelä-Karjalassa tehtiin viime vuonna runsaat 80 tonttikauppaa. 2000-luvun parhaimpana vuonna 2006 maakunnassa myytiin yli 170 rantatonttia. Kymenlaaksossa rantatonttikauppoja tehdään paljon vähemmän.Kauppojen määrän jyrkkä lasku viime vuonna johtunee vain osittain talouden taantumasta. Se voi johtua myös tonttien tarjonnan vähäisyydestä, arvioi tilaston tehnyt Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto.NIUKKA TARJONTA ei näytä enää nostavan hintoja. Niissä oli viime vuonna edellisvuosien huipusta lievää laskua.Rantatontin keskihinta oli Etelä-Karjalassa viime vuonna noin 33 000 euroa. Kymenlaaksossa kauppoja hieman korkeampi. Keskimääräinen neliöhinta oli maanmittaustoimiston mukaan noin 7,5 euroa.RANTAMÖKEISTÄ tehtyjen kauppojen määrä laski viime vuonna Etelä-Karjalassa 121:een. Aiemmin 2000-luvulla maakunnassa on myyty vuosittain noin 150-160 mökkiä.Mökkien keskihinta nousi koko 2000-luvun. Kymenlaaksossa se nousi viime vuonnakin. Etelä-Karjalassa keskihinta oli viime vuonna 85 000, edellisvuonna 91 000 euroa.

Leena Sallinen

Kirjoittaja: