Festivaali-kadulle rakentuu uusi ilme

Imatran big band -viikon myyntipaikoista oli kova kysyntä. Paikallisille putiikinpitäjille raivattiin tilaa.

Matti Veijalainen

IMATRA. Big band -festivaalin puitteet rakentuvat Imatralla rutiinilla. Tapahtumapaikat ovat totuttuja, mutta uutta ilmettä on luvassa.

Festivaalin ajaksi BB-kaduksi muuttuvan Koskenpartaan kävelykadun kauppapaikoille on ollut kova tunku. Putiikkiruudut myyneen Imatran Kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtajan Pia Rantasen mukaan pelkästään rahalla seulan läpi ei tällä kertaa päässyt.

– Hakemalla haettiin mahdollisimman erilaisia kauppiaita. Siltä pohjalta yhdistyksen hallitus valintapäätökset teki, Rantanen kertoo.

ERITYISEN iloinen Rantanen sanoo olevansa siitä, että tällä tavoin kadulle saatiin raivattua lisää tilaa paikallisille kauppiaille. Katukeittiöistä löytyy entistä enemmän paikallista ruokaa. Tuotteitaan tulevat kauppaamaan myös paikalliset käsityö- ja muut taiteilijat.

Erikoistavarakauppiaita kadulle mahtuu kymmenkunta. Ruokakojuja rakentuu viisi. Ensimmäisenä BB-viikon kauppiaana kauppaansa ryhtyi rakentamaan juhlien järjestäjäyhdistys jo viime viikolla.

BB-Shop on Rantasen mukaan festivaaliyhdistyksen ja kauppiasyhdistyksen yhteisyritys, joka aikoo ottaa monien suurten tapahtumien kesästä ilon kunnolla irti. Kauppa aikoo Rantasen mukaan jatkaa kadulla yli Fin5-suunnistusviikon ja Imatran ajojen muistelotapahtuman aina elokuun Imatra-päivään asti.

BB-kadulle tulee musiikin perässä myös uutta oheisohjelmaa. Sitä tuottavat muun muassa SPR ja Eurooppa-tiedotus.

– Näissä Baseballs-täpinöissä meille on ollut paljon tulijoita, Rantanen kertoo.

Yksi yleisömenestystä uumoileva toimija on itämerellinen laivanvarustamo, joka on tilannut kadulta tilaa promootiolleen.

HÄTÄ ei BB-kadulla heti tule käteen. Bajamajoja tulee Rantasen mukaan kaksi. Lisäksi kaupunki toimittaa alueelle muita yleisövessoja. Kaikkien käyttö on ilmaista.

Kadun puhtaanapito on ulkoistettu urakoijalle. Strategiana on Rantasen mukaan siivota katu festivaaliviikolla päivittäin siten, että ihmisten heräillessä edellisyön muistot on putsattu pois.

FESTIVAALIN näkyvimmän maamerkin, Inkerinaukion klubiteltan, pystytys alkaa tänään. Harjakorkeudessa teltan on määrä olla huolto- ja rakennuspäällikkö Jukka Penttilän mukaan keskiviikkona. Täysin valmis teltan pitää olla perjantaiaamun virallista tarkastusta varten.

Teltta tulee lahtelaiselta firmalta. Vuokrasta ja samasta osoitteesta ostetusta pystytysurakasta tilaajat maksavat teltantoimittajalle könttäsumman, joka on Penttilän mukaan liikesalaisuus.

– Kova kisa pidettiin, ja hintaa saatiin jonkin verran tingittyä.

Vieraat rakentajat ja järjestäjien talkoolaiset yhteen laskien telttaa varustaa enimmillään 40-50 ihmistä. Klubin ensi-ilta on festivaalin avauspäivänä 2. heinäkuuta.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Vildur Hipimägi (vas.) ja Ragnar Kaba ovat rakentaneet Big band -yhdistykselle katukauppaa kävelykadun esiintymislavan edustalle.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen