Meltolan päiväkotia odottaa todennäköisimmin purkutuomio

Imatran kaupunki joutuu keksimään Meltolan päiväkodin lapsille uuden hoitopaikan syksyksi. Sivistystoimenjohtaja toivoo lasten jäävän Imatrankosken neuvolan tiloihin.

Sarita Blomqvist

IMATRA. Imatran Meltolan päiväkodin lapset eivät näillä näkymin pääse takaisin Meltolaan syyskuussa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalaisen (kok.) mukaan järkevin ratkaisu olisi purkaa rakennus, jos kustannukset nousevat huomattavasti aiemmin arvioitua korkeammiksi.

Meltolan päiväkodin seinistä, lattioista ja ikkunoiden alta löytyi mittavia kosteusvaurioita alkuviikosta. Alustavat kustannuslaskelmat päiväkodin korjaamisesta valmistuvat perjantaina.

– En näe, että remontoimista kannattaisi jatkaa. Puolet seinistä on kosteusvaurioissa.

Myös sivistystoimenjohtaja Jussi Virsunen kannattaa vanhan rakennuksen purkamista.

– En kovin helposti lähtisi rakennusta korjaamaan.

Kaupunginhallitus ei ole vielä pohtinut korvaavia tiloja syksyksi. Tällä hetkellä päiväkodin lapset majailevat Imatrankosken neuvolan tiloissa. Sopimus päättyy elokuun lopulla.

Virsunen toivoo, että lapset voisivat kuitenkin jatkaa neuvolan tiloissa, kunnes uusi pysyvä hoitopaikka saadaan järjestettyä. Neuvola ei sovellu lasten pitkäaikaiseen oleskeluun.

– Pidän luonnollisena, että selvitetään, voidaanko neuvolassa jatkaa. Toivottavasti tilapäinen ratkaisu jää lyhytaikaiseksi. Uusi elementtirakennus saadaan jopa parissa kuukaudessa, mutta kysymys on siitä mihin ratkaisuun päädytään. On päättäjien asia investoidaanko uuteen.

Urpalaisen mukaan pysyvä ratkaisu tulee olemaan joko kokonaan uusi päiväkotirakennus tai lisärakennus Imatrankoskelle, Mikonpuistoon tai Meltolan koulun yhteyteen.

– Kyse on siitä missä päiväkoti parhaiten palvelee perheitä. Emme ole vielä ehtineet tarkemmin keskustella vaihtoehdoista, Urpalainen kertoo.

Sivistystoimen johtaja ei ota suoraan kantaa parhaimmasta paikasta uudelle päiväkodille, mutta toivoo, että kaupunginhallitus säilyttäisi palvelut lähellä Meltolan asukkaita. Hänen mielestään päiväkodin ja koulun yhdistäminen olisi toimiva ratkaisu.

– Ympäristö ei vaihtuisi niin paljon ja joustava koulun aloittaminen olisi mahdollista.

Meltolan päiväkotia käy 60-80 lasta, joten lapset eivät mahdu mihinkään jo olemassa olevaan päiväkotiin ilman laajennusta. Urpalaisen mukaan lasten hajauttaminen muihin päiväkoteihin ei ole vaihtoehto.

Kirjoittaja:
Sarita Blomqvist