Ammattikorkea alkaa nousta Skinnarilaan

Saimaan ammattikorkeakoulun rakennustyöt ovat nyt maanrakennusvaiheessa. Ammattikorkeakoulu odottaa kaupungilta uimahallipäätöstä.

Sanna Kailanto

LAPPEENRANTA. Saimaan ammattikorkeakoulun uudisrakennuksen rakennustyöt alkavat Skinnarilassa elokuun toisella viikolla. Urakan hoitaa Skanska Talonrakennus Oy, joka voitti tarjouskilpailun halvimmalla tarjouksella.

Rakennusurakan arvonlisäveroton hinta on arviolta 15,65 miljoonaa euroa. Uudisrakennuksen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 20,7 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Uudisrakennuksen loppusummaan sisältyy 600-neliöinen urheiluhalli.

Laskelmassa ei ole mukana 100 neliön terapia-allasta, jota tarvitaan fysioterapeuttien koulutuksessa. Saimaan ammattikorkeakoulun rehtorin Anneli Pirttilän mukaan allasta ei ole vielä kilpailutettu, joten sen kustannukset eivät ole tiedossa. Ammattikorkeakoulu aikoo ensin odottaa kaupungin päätöstä uimahallin rakentamisesta.

– Jos kaupunki rakentaa uudisrakennuksen yhteyteen uimahallin, terapia-allas rakennetaan yhtä aikaa muiden altaiden kanssa. Jos Skinnarilaan ei tule uimahallia, terapia-allas suunnitellaan ja rakennetaan erillisenä projektina.

– Meille on ollut jonkin verran haittaa siitä, että olemme odottaneet kaupungin ratkaisuja, jotka nyt onneksi tulevat elokuussa.

Pirttilä sanoo, että Saimaan ammattikorkeakoulu ei ole erityisesti tavoitellut uimahallia Skinnarilaan.

– Ammattikorkeakoulun kannalta on yksi ja sama, tuleeko uimahalli Skinnarilaan vai ei. Jos kaupunki päättää rakentaa, se on kaupungin asia.

Pirttilän mukaan asiassa on kyse kaupungin halusta säästää rahaa. Jos uimahalli tulisi Skinnarilaan, kaupunki säästäisi.

– Ammattikorkeakoulun liikuntahalli, terapia-allas ja ravintola tulisivat myös kaupungin asukkaiden käyttöön.

Alustavan aikataulun mukaan Saimaan ammattikorkeakoulun kaikki Lappeenrannan toimipisteet siirtyvät Skinnarilan kampukselle syksyllä 2011. Pirttilän mukaan aikataulu pitää ainakin toistaiseksi.

– Alkuperäinen tavoite oli muuttaa elokuun alussa 2011, mutta todennäköisesti muutto lykkääntyy syksymmälle. Jos uimahallia ei tule, terapia-allas valmistuu myöhemmin kuin muu rakennus.

Ammattikorkeakoulun talous- ja hallintojohtaja Mika Sipi kertoo töiden olevan vielä maanrakennusvaiheessa.

– Nyt menossa on paalutus. Skanska aloittaa rakennustyöt puolentoista viikon päästä.

Kirjoittaja:
Sanna Kailanto