Esa Siekkisen yrittäjäura on ollut kuoppainen

Mankalan Perhekodit -yhtiö ajautui konkurssiin. Parikkalan kunnallakin on saatavia.

Outi Salovaara

Karjalan Lomahovin omistaneen Esa Siekkisen yrittäjähistoriasta puuttuvat suuret onnistumiset. Siekkisellä kyllä oli suuret suunnitelmat muun muassa 30 000 tsekkiläisen turistin tuomisesta Parikkalaan vuonna 2003, kun Lomahovi siirtyi Lomayhtymältä hänen omistukseensa.

Suurta turistiryntäystä Lomahovissa ei kuitenkaan Siekkisen aikana nähty. Jo 2005 hän kertoi Etelä-Saimaalle, että Lomahovi on kaupan.

Siekkinen yritti vuoden 2005 tienoilla myös nuorten perhekodin pyörittämistä ostamassaan Rajaniemen kiinteistössä Parikkalassa, mutta toiminta päättyi pian kiinteistön pakkohuutokauppaan.

Siekkisen pyörittämälle Mankalan Perhekodit -yhtiölle alkoi kertyä vuodesta 2006 maksuhäiriöitä niin, että viime vuoden lopulla niitä oli noin 150. Velkojien joukossa oli muun muassa Parikkalan kunta, jolta jäi saamatta noin 10 000 euroa.

Eläkeyhtiö haki Mankalan Perhekodit konkurssiin 2008.

Marraskuussa 2006 Siekkinen perusti uuden yhtiön, asuntojen ja asuinkiinteistöjen hallinnan alalla toimivan Onkiponkamo Suomussalmelle.

Tiettävästi Siekkinen osti uuden yhtiönsä nimiin kiinteistön Suomussalmelta keväällä 2007 pian Lomahovi-kauppojen jälkeen.

Onkiponkamollakin on liuta maksamattomia laskuja parin viime vuoden ajalta.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut Siekkistä puhelimeen. Hänen kanssaan asioineiden asianajajien mukaan Siekkinen on ”äärimmäisen vaikeasti tavoitettava henkilö”.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara