Majoituskapasiteetti kasvaa kylpylähotellissa tuntuvasti

Holiday Club Resorts rakentaa kylpylähotellin Rauhan kylkeen 65 huoneiston kiinteistön. Kustannusarvio on 12 miljoonaa euroa.

Tenho Tiilikainen

LAPPEENRANTA. Holiday Club Resorts investoi rakenteilla olevan Rauhan kylpylähotellin majoitustilojen lisäämiseksi 12 miljoonaa euroa. Kylpylähotellin kylkeen rakennetaan kuusikerroksinen kerrostalo, johon tulee kaikkiaan 65 huoneistoa.

Kaikista yhden, kahden tai kolmen makuuhuoneen huoneistoista on näköala Saimaalle. Huoneistoista on myös suora kulkuyhteys itse kylpylään. Holiday Club Villas -huoneistot ovat kooltaan 45-70 neliömetriä, ja niiden rakentamiskustannukset ovat noin 3 500 euroa neliöltä.

Toimitusjohtaja Vesa Tengmanin mukaan kyse on viikko-osakkeiden ja sijoitusomistus-osakkeiden välimuodosta. Huoneiston lunastava voi itse käyttää huoneistoa yhdeksän viikkoa vuodessa, loppuajan huoneistot on vuokrattu kylpylähotellin majoitustilaksi. Huoneiston omistaja saa osan vuokratuloista itselleen.

Tengmanin mukaan kiinnostus uusia huoneistoja kohtaan on ollut jo hyvä, vaikka yleistä markkinointia ei ole vielä edes aloitettu.

Tengman aikoo itsekin ostaa itselleen yhden huoneiston Rauhasta.

Rauhasta tulee ja se on jo nyt Tengmanin mukaan Pohjoismaiden suurin matkailuhanke. Alueelle rakennetaan vuoteen 2020 mennessä 8 000 vuodepaikkaa. Rahaa eri hankkeisiin on laskettu kuluvan pari sataa miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen hanke on kylpylähotelli.

– Kylpylähotelli avautunee viimeistään ensi kesän lopulla, toivottavasti jo kesälomasesongin alkaessa. Nyt tehty investointipäätös lisää merkittävästi alueen majoituskapasiteettia sekä vetovoimaa, Tengman sanoo.

Hän laskee, että kylpylähotellin sekä sen yhteyteen tulevien majoitustilojen ja Miriensiksen jo rakentamien ja rakentamista odottavien loma-asuntojen jälkeen Rauhan alueella on jo ensi syksynä valmiina noin 2 000 vuodepaikkaa.

Golf-kentän rakentamisen aikataulu on Tengmanin mukaan vielä vähän auki. Hän uskoo, että avoinna oleviin golf-kentän alueelle myönnettyihin soranottolupiin saadaan kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu kuluvan kesän aikana. Kylpylähotellin yhteyteen rakennettavan jää- ja monitoimiareenan rakentaminen on puolestaan Lappeenrannan kaupungin piikissä.

Tengman uskoo, että Rauhan alueelle saadaan myös pienten ja keskisuurten yrittäjien tarjoamia matkailu- ja ohjelmapalveluja. Myös kaupallisten palvelujen tulo Rauhaan on todennäköistä.

– Luulisi kaupan alaa kiinnostavan, jos Rauhassa ja sen lähialueella on tuhansia ja taas tuhansia majoituspaikkoja ja matkailijoita.

Tengman uskoo Rauhan alueen ja Ukonniemen alueen luonnolliseen yhteistyöhön.

– Olisin erittäin hämmästynyt, jos yhteistä näkemystä koko tämän alueen matkailun kehittämisestä ja markkinoinnista ei syntyisi.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Vesa Tengmanin mukaan Rauhan ja samalla koko Etelä-Karjalan alueelle tulee kymmenessä vuodessa Pohjoismaiden suurin matkailukokonaisuus.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen