Categories
Artikkelit

Miikka Tujula palasi pitkältä kierrokselta Veiterän paitaan

HIFK:ssa, Akilleksessa, JPS:ssä ja Ruotsissa Tillbergassa pelannut keskikentän taituri tuo vahvaa kokemusta Veiterän ryhmään bandyliigassa.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Veiterä saa ensi kaudeksi bandyliigaan keskikentälle kovan luokan vahvistuksen, kun 30-vuotias paluumuuttaja Miikka Tujula pukeutuu kymmenen vuoden tauon jälkeen tuttuun vihreään pelipaitaan.

-Onhan niitä kyselyjä Veiterästä ollut ennenkin. Joka kevät on käyty jonkinlainen soittorinki läpi niin Veiterän kuin muidenkin seurojen kanssa tulevien kausien suunnitelmista, kertoi tiistaina Veiterän harjoituksissa Ratsumestarin kentällä mukana ollut Tujula.

Viime kaudella Porvoon Akilleksessa pelannut Tujula ehti pitkällä kierroksellaan pelata pariin otteeseen Helsingin IFK:ssa. Jyväskylän Seudun Palloseuraa hän edusti opiskeluaikoinaan puolen tusinaa vuotta.

Ruotsin jääpallosarjoista Miikka Tujula keräsi kokemusta pelatessaan Tillberga IK:n joukkueessa sekä Elitserienissä että sarjaporrasta alempana.

TAKAISIN Lappeenrantaan ja Veiterään Miikka Tujulaa päätti palata, kun liikunnanopettajan työpaikka löytyi ammattioppilaitokselta.

-Viime vuonna tein luokanopettajan sijaisuutta Porvoossa, mutta nyt avautui hyvä mahdollisuus saada alan töitä Lappeenrannasta, kertoo aluksi vuoden sopimuksella Veiterään palaava Tujula.

-Ei Miikka vain vuodeksi Lappeenrantaan tule käymään. Kyllä me olemme tehneet suunnitelmia hänen varalleen pitkällä tähtäimellä, sanoo Veiterän valmentaja Anssi Peuhkuri toiveikkaasti.

PALUU Veiterään tulee Miikka Tujulan arvion mukaan sujumaan joustavasti.

-Tuttuja kavereitahan tällä on joukkueessa vielä paljon ja tietysti nuorempia on nähnyt, kun heitä vastaan on pelannut, sanoo Tujula, jonka kanssa samaa vuoden 1980 ikäluokkaa Veiterän peruspelaajista ovat Manu Puumalainen ja Sasu Söderholm.

Veiterän viimevuotisen joukkueen runko jatkaa pelaamista ensi kaudellakin. Anssi Peuhkurin mukaan muutaman kokeneen pelaajan kanssa käydään vielä lähiviikkoina neuvotteluja tulevan talven kuvioista.

-Onneksi olemme saaneet loukkaantuneiden listaltakin vahvistusta joukkueeseen. Viime kaudella sivussa olleet Toni Taalikka ja Antti Vihtonen ovat tulossa taas mukaan.

Veiterä siirtyy ensi viikolla harjoituksissa jääaikaan. Viilennystä helteisiin Veiterä ei kuitenkaan hae Kisapuistosta, vaan Savitaipaleelta.

-Matkaa tietysti kertyy lisää, mutta sieltä saamme kunnon aikoihin jäävuoroja, Peuhkuri sanoo.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Miikka Tujula palaa kymmenen vuoden jälkeen Veiterän pelipaitaan bandyliigassa.

Miikka Tujula

30-vuotias liikunnanopettaja, jääpalloilija Neljä A-maaottelua Seurat Veiterä, HIFK, JPS, Akilles, Tillberg IK Västerås (Ruotsi)

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen