Wingo veti Lappeenrannan-lennot pois myynnistä

Wingon mukaan paluu Lappeenrantaan on yhä mahdollinen. Sen sijaan yhtiö ei aio enää lentää Helsingistä Tukholman Brommaan.

Iiro-Matti Nieminen

LAPPEENRANTA. Virtuaalilentoyhtiö Wingo xprs on vetänyt kaavailemansa Lappeenrannan-lennot pois myynnistä. Wingon verkkosivuilla ei enää maanantaina voinut ostaa lentolippuja Lappeenranta—Helsinki—Tukholma-reitille.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut Wingon toimitusjohtajaa Holger Holmia kommentoimaan lipunmyynnin lopettamista. Viime viikolla Holm ilmoitti, että yhtiö aloittaa uudelleen lentoliikenteen Lappeenrannasta elokuun 16. päivänä.

Wingon hallituksen jäsen, ruotsalainen liikemies Ingemar Svensson ei osaa sanoa, miksi Wingon Lappeenrannan-lennot eivät ole enää myynnissä.

Svensson kertoo, että jos lentojen aloitus tulee lentoyhtiölle liian nopeasti, lennot voi vetää pois myynnistä tai peruuttaa. Hänen tietojensa mukaan lentoja ei kuitenkaan ole peruutettu.

— Tämän tilanteen kanssa vain täytyy elää. Yhtenä päivänä lento voi olla myynnissä, toisena taas ei. Sellaista on elämä.

Lippujen vetäminen pois myynnistä ei Svenssonin mukaan tarkoita, että Wingo olisi kuopannut haaveet Lappeenrannan-lentojen aloittamisesta uudelleen.

Svensson sanoo, että Wingo palaa Lappeenrantaan elokuussa, mikäli Fly Lappeenranta hoitaa maksurästinsä Wingolle.

Fly Lappeenranta taas on asiasta täysin päinvastaista mieltä. Etelä-Saimaa kertoi lauantaina, että Fly Lappeenranta karhuaa nyt saataviaan Wingolta haastemiehen avulla.

Svenssonin mukaan nyt pitää vain odottaa, mitä asiassa seuraavaksi tapahtuu. Hän vakuuttaa, että Wingo kyllä tiedottaa välittömästi, kun jotain merkittävää tapahtuu.

Wingon suunnitelmissa ei ole aloittaa uudelleen lentojaan Helsingin ja Tukholman Bromman välillä, vaikka reitin liput olivat myynnissä viime viikolla.

— Se reitti ei ole ajankohtainen Wingolle, koska Finnair lentää Tukholmaan isoilla koneillaan. Emme aio haastaa Finnairia, Svensson sanoo.

Finnair lentää Helsingistä Tukholman Arlandan kentälle useita kertoja päivässä.

Wingon Turku—Tampere—Oulu-reitin liput ovat edelleen myynnissä tavalliseen tapaan.

Kirjoittaja:
Iiro-Matti Nieminen