Categories
Artikkelit

Fly Lappeenrannan tappioille ei löytynyt ymmärrystä

Kaupunginvaltuustolle kerrottiin Fly Lappeenrannan myyntiaikeista maanantaina. Myös kaupunginhallitus piti asiasta ylimääräisen kokouksen. Tom Hultin vakuuttaa Kaupunkiyhtiöiden puuttuvan tytäryhtiönsä huonoon taloustilanteeseen.

Sanna Jokila

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt harkitsee tytäryhtiönsä Fly Lappeenrannan myyntiä.

Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin kertoo, että kaupunginhallitus keskusteli asiasta ylimääräisessä kokouksessa maanantaina illalla.

Hultinin mukaan Kaupunkiyhtiöt odotti Fly Lappeenrannan toiminnan kääntyvän voitolliseksi, kun yhtiö lopetti oman lentoliikenteensä. Viime viikolla julkaistusta Kaupunkiyhtiöiden puolivuotiskatsauksesta kuitenkin selviää, että yhtiö on edelleen tappiollinen.

-Taloustilanteen korjaantuminen on kestänyt kauemmin kuin luulimme, Hultin sanoo.

-Olemme käyneet nyt useita kuukausia neuvotteluja liiketoiminnan myymisestä. Tällä tavalla voisimme saada osan yhtiöön sijoitetuista rahoista takaisin.

Fly Lappeenrannan myyminen nousi esille maanantaina järjestetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Valtuutettu Virpi Junttila (vihr.) ihmetteli Lappeenrannan toiminnan ja talouden puolivuotiskatsauksesta käydyn keskustelun aikana, miten on mahdollista, että Fly Lappeenranta tuottaa edelleen tappiota.

Hultin vakuutti vastauksessaan Kaupunkiyhtiöiden korjaavan tilanteen mahdollisimman pian.

-Nyt, kun asiasta on puhuttu valtuustossa, voimme edetä asiassa pidemmälle, Hultin sanoo.

Myynnin aikataulua tai mahdollisia ostajaehdokkaita Hultin ei omien sanojensa mukaan voi vielä kertoa.

Kaupunginhallituksen ylimääräinen kokous Fly Lappeenrannan myymisestä venyi myöhään maanantai-iltana. Hallituksen jäseniä ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Kaupunkiyhtiöiden viimeaikainen toiminta ja julkisuuskuva herättivät myös keskustelua valtuustossa puolivuotiskatsauksen käsittelyn aikana.

-Uskon, että Kaupunkiyhtiöitä on hoidettu hyvin, mutta olen henkilökohtaisesti loukkaantunut näistä hyvä jätkä- ja pojat on poikia -kommenteista, Virpi Junttila totesi.

-Meillä on yritysten johdossa paljon päteviä naisia, ja tällaiset lausunnot saisivat loppua.

Valtuutettu Satu Virtala (ps.) totesi Junttilan vieneen sanat hänen suustaan.

Kaupunkiyhtiöiden tytäryhtiön Yritystilan hallituksessa istuva Marjatta Laakko (kd.) totesi, että Kaupunkiyhtiöt on selvinnyt lamasta huolimatta hyvin alkuvuodesta.

Kaupunkiyhtiöiden hallituksen puheenjohtajan Teuvo Kinnusen (sd.) mielestä on tärkeää muistaa, että yhtiö on onnistunut muun muassa luomaan alueelle paljon uusia työpaikkoja.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Lappeenrannan Veden ja Lappeenrannan Energian yhdistämisen kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Valtuutettu Matti Alatalo (vihr.) totesi esityksen olevan ongelmallinen muun muassa siksi, että yhdistymisen jälkeen vedenkäyttäjät saattavat joutua maksamaan vapailla markkinoilla kilpailevan energiayhtiön kuluja.

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen kuitenkin vakuutti kummankin yhtiön rahoituksen pysyvän erillään.

KUVATEKSTI

Arkisto/Mika Strandén

Tappiota tuottanut Fly Lappeenranta on myynnissä.

Kirjoittaja:
Sanna Jokila