Miehet saivat taas kärrykyytiä Ruokolahdella

Äijänkärräyksen MM-kilpailut järjestettiin Ruokolahdella lauantaina neljättä kertaa. Tunnelma kisoissa oli odotetusti rento ja reipas.

Jaana Oksanen

RUOKOLAHTI. Punamekkoinen Eila Lindfors valmistautuu miehensä Urpo Alalääkölän kärräämiseen venyttelemällä hieman kisatoimiston takana. Alalääkölä käy tarkastamassa kärryn aisan ja renkaiden kunnon. Tuusulalainen pariskunta osallistuu tapahtumaan nyt toista kertaa.

-Kaksi ensimmäistä kertaa jäi väliin, koska meillä oli silloin mökkiprojekti käynnissä, Ruokolahdella kesät viettävä Lindfors kertoo.

Harjoittelua ei ole takana kovinkaan rutkasti. Viime vuonna pariskunta ylsi seitsemännelle sijalle.

-Toukokuussa rupesin harjoittelemaan. Kävin kaksi kertaa lenkillä ja kerran harjoittelin mökin rannassa kärräämistä.

Alkusarjan jälkeen Alalääkölä on saamaansa kyytiin tyytyväinen. Viime vuonna Lindfors venäytti heti kisan alussa pakaralihaksensa, ja finaalissa kilpakumppanit ajoivat heitä päin.

-Vauhti oli ihan ok. Selvisimme tällä kertaa ilman vaurioita, Alalääkölä kommentoi.

Hän lukee oman osallistumisensa kärräykseen vaimonsa ansioiksi.

-En varmasti muuten olisi mukana, jos vaimo ei olisi motivoinut minua osallistumaan, hän miettii.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Eila Lindfors kärrää miehensä Urpo Alalääkölän vesiesteelle hallitusti ja rauhallisesti. Pariskunnalla on kuusi lasta. -Nyt ei ole pelkoa, että lapset joutuisivat häpeämään meitä, koska teini-ikäiset eivät ole mukana, Alalääkölä kommentoi ennen kisaa.

Uusiseelantilainen John Brieseman saa kärrykyydit imatralaiselta Laura Hannulalta, joka selviytyy Jaakkiman opiston elämän lähteestä vetotekniikalla. Takana häämöttää heinäpaalishikaani. Hannula on suorituksen jälkeen vain hieman hengästynyt.

Kisatoimikunnan mukaan äijänkärräys on tekniikkalaji. Maitokärryn pyörät voivat alkaa viedä kärrääjää ihan eri suuntaan, kuin on tarkoitus.

Marja-Liisa Kirvesniemi kärräsi tänä vuonna varman päälle. Hänen edellinen kisa tyssäsi heinäpaaliin. Kyydittävänä kansanedustaja Kimmo Tiilikainen.

Äijänkärräyksen MM-kisat keräsivät Rasilan urheilukeskuksen katsomon täyteen yleisöä.

Kirjoittaja:
Jaana Oksanen