Categories
Artikkelit

Rakuunamäellä oli hyvät tilat, mutta kehno ilma

Otto PontoLAPPEENRANTA. Käräjäoikeuden laamanni Ilkka Ryynänen harmittelee oikeustalon tapausta.-Täällä tilat olivat hyvät, mutta ilma ei, sanoo Ryynänen ja osoittaa istuntosalin kattoa, josta osa on värjäytynyt sinapin väriseksi.Lappeenrannan Rakuunamäen oikeustalon sisäilmaongelmat aiheutuvat eristeenä käytetystä kreosootista eli kivihiilitervasta.Rakuunamäen oikeustalon korjaamisesta ei ole vielä päätetty. Keväällä ja kesällä rakennusta purettiin sisältä ja sisäilmaa tutkittiin.Projektipäällikkö Jarmo Liimatainen rakennuksen omistavasta Senaatti-kiinteistöistä sanoo, että asiassa odotetaan oikeusministeriön linjauksia.Tällä hetkellä talolle ei ole käräjäoikeuden lisäksi tiedossa muuta käyttäjää. Käräjäoikeudella ei ole halua palata taloon, vaikka se peruskorjattaisiin.-Jos käy niin, että käräjäoikeus ei palaa taloon, pitää etsiä uusi käyttäjä, sanoo Jarmo Liimatainen.Oikeustalo sopisi normaaliksi toimistotilaksi, ja isoja istuntosaleja voisi Liimataisen mukaan käyttää kokoustiloina.Käräjäoikeutta istuttiin Rakuunamäellä vain 12 vuotta. Oikeustalon peruskorjaus valmistui vuonna 1996 ja muutto nykyisiin tiloihin Teletaloon tapahtui 2008.KUVATEKSTIMika StrandénJokin välipohjassa oleva aine on värjännyt Rakuunamäen oikeustalon istuntosalin katon osittain sinapin väriseksi.

Otto Ponto

Kirjoittaja: