Categories
Artikkelit

Sinikentät odottavat pelaajia

Imatran uusi tennishalli avaa ovensa pelaajille huomenna. Imatran Tennis aloittaa hallin myötä tavoitteellisen junioritoiminnan.

Anssi Silvennoinen

IMATRA. Imatran uuden tennishallin uumenissa kaksi tuliterää kenttää odottavat jo pelaajia. Hiljaiselo rikkoutuu pian, sillä pelivuoroja voi alkaa varata tänään Imatran Tennis ry:n ja Imatran Tennishalli Oy:n yhteisiltä uusituilta verkkosivuilta.

Keltaiselle karvapallolle pääsee antamaan kyytiä hyvissä olosuhteissa heti huomenna, 1. syyskuuta alkaen, kun ovet aukeavat pelaajille.

– Halli on kaikille avoin. Monet ovat vieläkin tulleet kadulla pysäyttämään ja kysymään, että ketkä siellä hallissa saavat pelata. Kaikki tenniksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita, Imatran Tenniksen puheenjohtaja Markku Puuska vakuuttaa.

– Imatralla on paljon pelaajia, jotka pelaavat vain kesällä. Heidät yritämme aktivoida lajin pariin myös talven ajaksi.

MAANANTAINA suojaverhojen viritys oli vielä viimeistelyä vaille ja pelialueen reunalta puuttui yksinäinen lista. Miesten ja naisten pukuhuoneet kaipasivat sisäänsä penkkejä, jotka saapuvat tänään.

Käytännössä halli on täysin valmis käyttöönotettavaksi. Puuska on jo ottanut tuntumaa Bolltex elite-pinnoitteeseen.

– Vähän pelkäsin, että tuleeko alustasta liian nopea, mutta onneksi ei. Tämä on aika paljon hitaampi alusta kuin Iskote-talolla ollut veluri, Puuska luonnehtii.

– Tämä antaa vähän korkeamman pompun, pallo elää vähän kauemmin ja saa juosta vähän enemmän. Toistoja tulee paljon.

IMATRAN tennisharrastajat ovat olleet ilman sisäpelipaikkaa viime keväästä, jolloin Suomen Kerta Oy laajensi oman toimintansa Iskote-talon liikuntakäytössä olleisiin sopukoihin.

Uusi halli vastaa tennisväen tarpeisiin. Sisätilan lakikorkeus on 9,2 metriä ja kentän päädyissä ilmatilaa on vielä yli viiteen metriin. Maakaasulämmitys ja toimiva eristys pitävät pelialueen lämpimänä läpi talven.

– Aika monessa Suomen tennishallissa olen käynyt, eikä tämän tarvitse hävetä niistä minkään rinnalla. Olen todella tyytyväinen, mitä on saatu aikaan, Puuska sanoo.

Takimmaisen tenniskentän pinnassa on rajat kahdelle sulkapallokentälle, joille voi myös varata pelivuoroja.

UUDEN HALLIN myötä Imatran Tennis aloittaa junioritoiminnan systemaattisen kehittämisen.

Ensimmäinen askel on lokakuussa käynnistyvä tenniskoulu, josta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus edetä junioritenniksen valmennusryhmiin.

– Kun junioritoiminta saadaan käyntiin, seura saa ennen pitkää uusia kilpapelaajia. Iskote-talolla pelasi kyllä muutama juniori, mutta se oli hyvin pienimuotoista, Puuska kertoo.

Hallin kilpailutoiminta käynnistyy oman seuran mestaruuskilpailuilla lokakuun alussa.

Marraskuun alussa hallissa järjestetään kansalliset kilpailut.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Imatran uusi tennishalli sai alkupotkunsa marraskuussa 2007, kun Imatran Tennis ry:n puheenjohtaja Markku Puuska (kuvassa) marssi esittelemään hanketta Imatran liikuntatoimenjohtajalle Teijo Kytösalmelle. Puheet muuttuivat teoiksi, ja nyt halli on valmis.

Imatran tennishalli

Kahden kentän tennishalli

Kenttien pinnoite Bolltex elite comfort

Toimintaa pyörittää Imatran Tennishalli Oy, jonka perustajaosakkaat ovat Imatran Tennis ry, Imatran seudun yritystilat ja neljä yksityishenkilöä Rakentamiskustannukset veroineen 830 000 euroa Imatran kaupunki tuki hanketta 250 000 eurolla, valtio 130 000 eurolla ja loput kustannuksista kattoi halliyhtiö pankkilainalla

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen