City-kortteli rakennetaan useassa eri vaiheessa

Ensimmäisenä rakennetaan pysäköintilaitos ja Valtakatu. Sen jälkeen työt siirtyvät korttelin kiinteistöihin, joista ensimmäisenä kohteena on Tapanaisen tontti.

Jyrki Nuottimäki

LAPPEENRANTA. Kaupunki ja City-korttelin kiinteistöyhtiöt ovat päässeet yksimielisyyteen Lappeenrannan ydinkeskustan arvokorttelin rakentamiskuvioista. Korttelia ryhdytään rakentamaan vaiheittain.

Osapuolet ovat sopineet myös uuden pysäköintilaitoksen rakentamisesta. Cityparkki tulee nykyisten maanpäällisten pysäköintialueiden alle.

Kaupungin pysäköintiyhtiö Williparkki Oy ryhtyy rakennuttamaan Cityparkkia ensimmäisessä vaiheessa jo ensi vuonna, jos korttelin kaavoitustyö etenee toivotulla aikataululla.

Pysäköintilaitokseen on alunperin suunniteltu 250-300 parkkipaikkaa, mutta ensi vaiheessa se rakennetaan ennakkokaavailuja pienempänä.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan Cityparkkia laajennetaan myöhemmin korttelin muiden kiinteistöjen rakennusvaiheiden käynnistyessä, jolloin parkkitalo laajenee kerrostalojen alle.

Cityparkki avaa oven myös Valtakadun rakentamiselle loppuun kävelypainotteisena. Valtakadun työt Marian kirkon aukiolla Kirkkokadun ja Oleksin välillä alkavat myös ensi vuonna.

Rakennusliike Lemminkäinen on jo kertonut, että se käynnistää toisessa rakennusvaiheessa niin sanotun Tapanaisen tontin rakentamisen Kirkkokadun reunassa. Nykyinen rakennus puretaan ja sen tilalle nousee uusi asuin- ja liiketalo.

City-korttelin keskellä kiinteistöjä hallitsevista yhtiöistä Lappeenrannan Keskustalo Oy on ollut myytävänä.

Etelä-Karjalan säästöpankki on omistajana neuvotellut kiinteistön myynnistä kolmen eri tahon kanssa. Kauppoja ei ole vielä syntynyt.

Lappeenrannan kaupunki ja keskeiset kiinteistönomistajat esittelevät City-korttelin tuoreen sopimuksen sisältöä torstaina.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki