Kaupunginteatterille on suunnitteilla uusi sijoituspaikka

Lappeenrannan tekninen toimi selvittää, voisiko teatterin sijoittaa Vapaudenaukion laidalle nykyiselle kukkakaupan tontille.

Riina Nokso-Koivisto

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki selvittää mahdollisen uuden teatterirakennuksen sijoittamista Vapaudenaukion laidalle. Tällä hetkellä tontilla sijaitsee kukkakauppa Viherkeidas. Tontin omistaa imatralainen rakennusliike Evälahti.

Asiaa valmisteleva teatteritoimikunta tekee tänään keskiviikkona todennäköisesti ratkaisun siitä, suosittaako se uuden teatterin rakentamista vai vanhan saneerausta.

— Jos päädytään uudisrakentamiseen, keskustelemme myös siitä, mihin se sijoitettaisiin. Virkamiehille on annettu toimeksi selvittää elokuun loppuun mennessä eräs uusi sijoituspaikkavaihtoehto, toimikunnan puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) sanoo.

Torniainen ei halunnut tiistaina kertoa uudesta sijoituspaikasta kuin sen, että se sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa eikä se ole teatteritoimikunnan aiemmin esittämä kaupungintalon edustatori.

— Haluamme antaa virkamiehille työrauhan selvittää alueen omistus sekä mahdollisuudet teatterin sijoittamiseen.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan kyse on Evälahden tontista. Jukka Evälahti vahvistaa, että Lappeenrannan kaupungin kanssa on käyty asiasta keskusteluja. Mitään päätöksiä tai sopimuksia asiasta ei ole Evälahden mukaan tehty.

— Meidän alkuperäinen suunnitelmamme on rakentaa tontille kovan rahan kerrostalo, Evälahti sanoo.

Torniaisen mukaan teatteritoimikunta on yksimielinen siitä, että kaupunginteatterin pitää sijaita Lappeenrannan ydinkeskustassa. Jos uudisrakennukseen päädytään, rakentaminen voisi olla ajankohtaista aikaisintaan vuonna 2013 tai 2014.

Periaatepäätös rakentamisesta antaisi Torniaisen mukaan vahvistusta sille, ettei nykyisen teatteritalon kunnostukseen kannata laittaa turhaan resursseja.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto