Lautakunta heltyi Alakylän uudelle koululle

Korkea-ahon uusi koulu hävisi kasvatus- ja opetuslautakunnassa niukasti äänin 8—7.

Ilkka Pohjalainen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kasvatus- ja opetuslautakunta päätyi esittämään uuden koulun rakentamista Alakylään kokouksessaan tiistaina. Linjaus oli lopulta yksimielinen. Sen sijaan keskustan ajama esitys uudesta koulusta myös Korkea-ahoon hävisi äänestyksessä niukasti äänin 8—7.

Alakylän ja Korkea-ahon koulut eivät alun perin sisältyneet kasvatus- ja opetustoimen seuraavaan viisivuotissuunnitelmaan, jonka loppusumma oli 72 miljoonaa euroa. Nyt esitettävä Alakylän alakoulu luokille 1—4 tulee maksamaan alustavan arvion mukaan 2,7 miljoonaa euroa.

Asia tulee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn syksyn aikana budjettikäsittelyssä. Jos esitys pitää, koulun rakentuminen ajoittunee vuosille 2012—13.

Lautakunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) kuvasi päätöstä äärimmäisen vaikeaksi. Yli parituntisessa kokouksessa käytettiin kymmeniä puheenvuoroja.

Lautakunta viimeisteli kokouksessaan näkemyksensä päiväkotien ja koulujen rakentamis- ja peruskorjaustarpeista sekä asetti hankkeensa tärkeysjärjestykseen vuosille 2011—2016. Yksistään ensi vuoden investointitarpeet nousevat 22 miljoonaan euroon.

Mukana esityksessä ensi vuodelle ovat muun muassa Lappeen koulun ja keittiön rakentaminen, Lauritsalan, Kesämäen ja Myllymäen päiväkodit sekä Lyseon päärakennuksen peruskorjaus ja Kimpisen koulukeskuksen investointien aloitus.

Viisivuotiskauden loppupuolella rahaa on varattava miljoonia muun muassa Skinnarilaan ja Lauritsalaan.

Esityksen Alakylän koulusta teki Kopra. Veikko Malinen demareista kannatti. Esitys voitti pohjaesityksen äänin 15—0.

Keskustan Jarmo Pulli (kesk.) esitti, että myös Korkea-ahoon rakennettaisiin uudisrakennuskoulu. Esitys kuitenkin hävisi äänestyksessä.

— Pitkä ja syvällinen kokous, jonka päätökset olivat varmaan kaikille raskaita ja vaikeita. Investointitarve on niin huutavan suuri. Kaikkea pitäisi tehdä ja erilaisia tarpeita on, eikä kenellekään lautakunnan jäsenelle varmaan ollut helppoa päätöksenteko, Kopra luonnehti kokouksen jälkeen.

Kirjoittaja:
Ilkka Pohjalainen