Teatteritoimikunta otti aikalisän

Useita vaihtoehtoja on vielä puntarissa. Tekninen johtaja Jussi Salo tutkii vielä mahdolliset tontit.

Ilkka Pohjalainen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan teatterikysymystä selvittävä työryhmä otti parin viikon tuumaustauon keskiviikkona. Tauon aikana kaupungin tekninen johtaja Jussi Salo käy vielä mahdolliset uuden teatterirakennuksen rakennuspaikat läpi.

— Vaihtoehtoja on edelleen useita, enemmän kuin kaksi, kertoo toimikunnan puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.).

Kaikki vaihtoehdot ovat Torniaisen mukaan ydinkeskustassa, ja niitä on tutkittu jo aikaisemmin. Mitään yllätyksiä taikurin hatusta ei ole tiedossa.

Kaupungintalon edustatori on kuitenkin jo tässä vaiheessa pudotettu pois mahdollisena sijoituspaikkana. Se oli vuosi sitten toimikunnan yllätysehdotus, mutta se ei lopulta ihastuttanut sen paremmin päättäjiä kuin kaupunkilaisiakaan. Paikkaa pidettiin ahtaana, ja viereisen sankarihautausmaan arvokkuuden pelättiin kärsivän.

Toimikunnan yhtenä vaihtoehtona on edelleen myös vanhan teatterirakennuksen peruskorjaus. Kaupungin palkkaama asiantuntija tosin päätyi suosittamaan uuden talon rakentamista maanantaina. Toimikunta esittää kahden viikon kuluttua joko vanhan saneerausta tai uuden rakentamista sijoituspaikkoineen. Siitä asia etenee kaupungin hallitukseen ja valtuustoon.

Teatterin rahoitusmallista on Torniaisen mukaan päätettävä erikseen. Konsultin mukaan sekä vanhan rakennuksen korjaus että uuden rakentaminen tulevat maksamaan karkeasti parikymmentä miljoonaa euroa. Lopullinen hintalappu riippuu kuitenkin rakennuspaikasta. Kustannus- sekä kaavatilanne kuuluvat Salon selvitettäviin asioihin.

Kaavailuissa pyörinyt City-vaihtoehto lienee muutaman miljoonan kalliimpi kuin Vapaudenaukion ympäristön paikat. Etelä-Saimaan tietojen mukaan kaupunki on ollut yhteydessä Viherkeitaan tontin omistavaan rakennusliike Evälahteen teatterihankkeen tiimoilta. Evälahti on suunnitellut paikalle kerrostaloa.

Kirjoittaja:
Ilkka Pohjalainen