Categories
Artikkelit

Viimeistä silausta vaille valmis

Kisapuiston uuden harjoitusjäähallin hallimestari Heikki Pusa on tehnyt tiimeineen pitkää päivää, jotta kaikki olisi kunnossa, kun vuorot alkavat pyöriä viikonloppuna.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Kisapuiston uudessa yksityisin rahoin rakennetussa harjoitusjäähallissa riitti vilskettä keskiviikkona illansuussa, vaikka uutuuttaan hohtaviin kaukaloihin ei vielä innokkaimmillakaan ollut asiaa.

Rakennusmiesten lisäksi pitkää päivää on tehnyt hallimestari Heikki Pusa tiimeineen kahden kaukalon jääpintojen viimeistelyssä.

— Viivoja on maalattu jäähän nyt pari päivää. Torstaina kasvatetaan vielä jäätä sellaiset 10—15 milliä, pohtii Heikki Pusa, jolle jäähallien hoitokin on tuttua Vierumäen liikuntapaikkojen hoitovastuun vuosilta.

— En minä silloin kyllä jääkonetta ajanut, mutta nyt on siihenkin oppia saatu. Kouluttajana oli suomalainen alan ammattimies, joka on hoitanut Anaheimin ja Disney-shown jäätä, Pusa kertoo.

KISAPUISTON uusi halli, UK-Areena, avataan virallisesti perjantaina ja avajaisten jälkeen yleisöluistelussa uudet jäät joutuvat ensimmäiseen varsinaiseen testiin.

— Vuorot alkavat pyöriä lauantaina, mutta ensimmäinen isompi testi koko hallin tilojen toimivuudelle on puolentoista viikon päästä pelattava juniorikiekkoilijoiden Kuutti-turnaus, Heikki Pusa ennakoi.

Kisapuiston uudessa harjoitushallissa on kaikkiaan kahdeksan pukuhuonetta ja 12 varusteiden kuivatustilaa. Hallin toisessa kerroksessa on sadan neliön oheisharjoitustila.

Toisesta kerroksesta löytyy myös toimistotilaa, joihin muuttavat Liiga-SaiPa ja juniori-SaiPa.

— Hallissa on myös vuokrattava neuvotteluhuone, josta voi tehdä turnauksissa vaikka tapahtumatoimiston. Varsinaista kahviota hallissa ei ole, mutta tapahtumakohtaisesti kahviopalveluita voi tietysti järjestää, Pusa selvittää.

HALLIN kahdesta kaukalosta kauempana junaradasta olevan kakkoskaukalon vuorot Lappeenrannan kaupunki on varannut seuroille vuosittaisella 250 000 euron tukisummalla. Ykköskaukalon vuoroja markkinoidaan vielä tiiviisti.

— En tiedä nyt aivan tarkkaa kaukalon varausprosenttia, mutta ihan lähiviikkoina on kiinnostus selvästi kasvanut ja uusia harrasteryhmiä on ilmoittautunut mukaan, Heikki Pusa kertoo.

Harjoitusjäähallissa on tarkoitus pitää jäätä ympäri vuoden.

— Katsotaan nyt ensi kesänä, kuinka käyttäjiä riittää. Ei jäitä kannatta kovin lyhyeksi ajaksi sulattakaan, Pusa sanoo.

HARJOITUSHALLIN sadan neliön oheisharjoitustila on toistaiseksi ilman kalustusta.

— Puntteja tänne ei tule, mutta peiliseinää on pyydetty ja ehkä tänne tulee balettitanko taitoluistelijoita varten, Heikki Pusa kertoo.

SUURIIN yleisötapahtumiin harjoitushallia ei ole tarkoitettu.

— Kaukaloiden väliselle parvelle mahtuu 250 katsojaa, sen enempää eivät paloturvallisuusluokitukset salli, Pusa korostaa.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Kisapuiston uuden harjoitushallin hallimestari Heikki Pusa tarkastelee hallin parvelta jäätä, jota hän on kahdessa kaukalossa tiimeineen viimeistellyt lähipäivät. Sadan neliön oheisharjoitustilasta on hyvä näkyvyys isolle tekojäälle. Uuteen hallin tulee kahdeksan pukuhuonetta ja 12 varusteiden kuivatushäkkiä (alh.oik.).

UK-Areena

Yksityisesti rahoitettu kahden kaukalon harjoitusjäähalli.

Rakentamiskustannukset 3.3. miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kaupunki tukee hallia 250 000 euron vuokratuella vuodessa eli käytännössä toinen kaukalo on vuokrattu kaupungin kautta seurakäyttöön koko hallikaudeksi.

Hallin hoidosta vastaa Heikki ja Satu Pusan omistama perheyritys Sun Text Oy. Jäänhoito ja asiakaspalvelu työllistävät 3—4 henkilöä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen