Categories
Artikkelit

Vuoksenlaakson ensi- ja turvakotiin tulee taideateljee

Ateljee pyörii vähintään tämän vuoden loppuun. Ateljeeta vetää kuvataiteilija Kaisu Häkkinen.

Minna Mäkinen

IMATRA. Vuoksenlaakson ensi- ja turvakoti tekee uuden aluevaltauksen ensi maanantaina. Silloin aloittaa toimintansa taideateljee. Ateljeeta vetää kuvataiteilija Kaisu Häkkinen.

— Ateljeeta on suunniteltu vuosi. Hienoa, että se saadaan käynnistettyä nyt juhlasyksynä, kertoo 30 vuotta toimineen Vuoksenlaakson ensi- ja turvakodin ts. toiminnanjohtaja Ulla Leinonen-Mursu.

Taideateljee pyörii vuoden loppuun opetusministeriön myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

— Ensi vuodeksi olemme hakeneet rahoitusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Marraskuussa selviää, saammeko rahaa, kertoo Häkkinen.

Taideateljee on tarkoitettu kaikille turvakodin aikuis- ja lapsiasukkaille, kehitysvammaisten palvelukoti Vuokon asukkaille, henkilökunnalle ja päiväryhmä Liekussa kävijöille. Ryhmät kokoontuvat viikoittain.

— Lasten ryhmä on tarkoitettu myös muille kuin turvakotilapsille, Leinonen-Mursu täydentää.

Leinonen-Mursu ja Häkkinen uskovat taiteen tekemisen myönteisiin vaikutuksiin.

— Taiteellinen työskentely edistää hyvinvointia. Kun taidetta tehdään menetelmin, joissa epäonnistumisen vaaraa ei ole, saavat tekijät onnistumisen elämyksiä. Tärkeää on myös yhdessä ryhmän kanssa tekeminen ja positiivinen huomio, Häkkinen sanoo.

Taideateljeen töiden näyttely Imatran taidemuseolla ja kirjaston ala-aulassa 14.—29.1.2011.

KUVATEKSTI

Minna Mäkinen

Ensi- ja turvakodin toisen kerroksen iso neuvottelutila muuntuu taideateljeeksi. Verhot saavat lähteä, sillä ateljeessa ei ole verhoja, suunnittelee Kaisu Häkkinen Ulla Leinonen-Mursulle ja Teresa Väisäselle.

Kirjoittaja:
Minna Mäkinen