Savitaipaleen jäähallin käyttöaste romahti syksyllä

Lappeenrannan Kisapuistoon valmistuneen harjoitushallin myötä Savitaipaleen jäähallin käyttöaste putosi 40 prosenttia.

Anssi Silvennoinen

SAVITAIPALE. Savitaipaleen jäähallin käyttö väheni selvästi Lappeenrannan uuden harjoitushallin toiminnan alkamisen jälkeen. Savitaipaleen Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Jukka Mäntykivi kertoo käyttöasteen pudonneen 40 prosenttia siitä, mitä se ennen oli.

– Meiltä on hävinnyt asiakkaita, eihän siinä muuta vaikutusta ole ollut. Kyllä se oli tiedossakin, että näinhän siinä tulee käymään. Emme me pysty antamaan siihen hintaan jäätä, mitä kaupunki antaa, Mäntykivi sanoo.

– Jäätä tehdään kuten ennenkin, mutta ei huoli enää niin monta kertaa illassa sitä ajaa.

MÄNTYKIVEN MUKAAN jäähallin toiminta on edelleen kannattavaa. Savitaipaleen kunnan aikanaan takaama 500 000 euron lainapotti on sekin maksettu ja menneen talven lumia.

– Tottakai meidän pitää katsoa, että asiakkaita riittää sen verran, että saamme laskut maksettua. Emmehän me saa mistään mitään tukia.

– Ne rahat ovat löytyneet ja löytyvät tästä eteenkin päin, Mäntykivi toteaa.

SAVITAIPALEEN jäähallin käyttäjistä nyt noin 30 prosenttia tulee Mäntykiven arvion mukaan Lappeenrannan suunnalta, kun aiemmin lukema oli jopa 60 prosenttia.

Savitaipaleen hallin vanhoista suurista lappeenrantalaiskäyttäjistä SaiPa, Lappeen Luistelijat ja Lappeenrannan Taitoluistelijat ovat siirtäneet toimintansa kokonaan Kisapuiston jäähalleihin.

– Molemmat taitoluisteluseurat muodostivat aika suuren asiakaskunnan meille. Kun meiltä lähtee kaikki taitoluistelijat, vaikutus on huomattava. Sen nyt ymmärtää kaikki.

Kysyntää vapautuneille vuoroille on ollut.

– Olemme saaneet uusiakin asiakkaita.

MÄNTYKIVI OTTAA Savitaipaleen tilannetta vastaavan esimerkin Kymenlaaksosta. Haminan jäähalliyhtiö porskuttaa edelleen, vaikka Kotkan uuden jäähalli-harjoitushalli-kompleksin pelättiin sulattavan jäät naapurikaupungin hallista.

– Kyllä sielläkin on vielä avaimet taskussa ja töihin pitää mennä.

Savitaipaleen jäähallin curling-toimintaan aiotaan panostaa lisää. Hallisarjaan on tulossa uusia joukkueita kahdeksan vanhan seuraksi.

Jäätä ylläpidetään maaliskuun loppuun asti ja vanhaan tapaan vielä siitä eteenkin päin, jos maksavia asiakkaita riittää.

– Hallin tulevaisuus näyttää ihan hyvältä. Eteenpäin tässä mennään, Mäntykivi linjaa.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Hallimestari Vesa Huuhilo katseli tiistaina alkuillasta tyhjää jäähallia. Tiistai-illan ensimmäinen vuoro oli Heittopusseilla ja alkoi kello 19.

Jäähallin vuorolistalla olisi vielä paljon tilaa harrastajille.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen