Harrastajateatteri Kesy miettii ammattilaistumista

Minna Mänttäri haluaa keskittyä Teatteri Kesyn kehittämiseen, eikä jatka Lappeenrannan kaupunginteatterin tuottajana. Kesyn hallitus pohtii ammattilaistumista tarkemmin marraskuussa.

Teemu Saintula

LAPPEENRANTA. Teatteri Kesy harkitsee siirtymistä harrastajasarjasta ainakin puoliammattilaiseksi. Teatteri Kesyn Minna Mänttärin mukaan harrastajateatterin hallituksen jäsenet ovat käyneet asiasta alustavia keskusteluja.

– Onko mahdollista, että siitä voisi saada leivänkänttyä? Paljon on kysymyksiä ja ajatuksia liikkeellä.

Mänttäri pohtii lisäksi muun muassa sitä, voisiko Teatteri Kesy tehdä yhteistyötä lähialueiden harrastajateattereiden kanssa.

– Ja missä tilassa esiintyisimme?

Teatteri Kesy esitti suosittua Vetyä, perkele -näytelmäänsä Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Tämän vuoden Muna-atomin voi nähdä lappeenrantalaisessa Linnoituksen Krouvissa. Molemmat näytelmät on tehty talkootyönä.

Mänttäri ei vielä halua kertoa tarkemmin hallituksen jäsenten keskusteluissa pyörineistä vaihtoehdoista. Teatteri Kesyn hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan vielä tässä kuussa.

Teatterin ammattilaistuminen on tullut tekijöiden mieleen, kun heidän Vetyä, perkele -näytelmä menestyi todella hyvin.

MÄNTTÄRI haluaakin jatkossa tehdä töitä Teatteri Kesylle entistä enemmän. Siksi hän ei enää jatka Lappeenrannan kaupunginteatterin tuottajana, kun hänen sopimuksensa päättyy vuoden lopussa.

Mänttärillä on lähtöönsä muitakin syitä.

– Lähtööni ei kuitenkaan liity dramatiikkaa. Minulla on kuitenkin enemmän annettavaa kolmannella sektorilla kuin laitosteatterissa. Laitosteatterissa jokaisella on oma tehtävä, josta poikkeaminen ei aina ole mahdollista. Lisäksi itse olen kokenut hankalaksi olla sekä kaupunginteatterissa että Teatteri Kesyssä.

Mänttäri on kaupunginteatterin palkkalistoilla kuitenkin taas ensi kesänä. Hänellä on rooli kesäteatterin Nummisuutareissa.

– Rooliani en tiedä, koska näytelmän ohjaaja ei sitä ole vielä kertonut.

Lisäksi Mänttäri aikoo elättää itseään musiikkiin ja kirjoittamiseen liittyvillä töillä. Hän ei halua kertoa niistä vielä tätä tarkemmin.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Minna Mänttäri kuuluu menestysnäytelmä Vetyä, perkeleen tekijäkaartiin.

Kirjoittaja:
Teemu Saintula