Myllykeskus on ensimmäinen Eekoon kauppapaikan valtaus

Torstaina avattava Suomen suurin S-market tuli Euromarketin paikalle. Tähän mennessä Eekoo on laajentunut puhtaalta pöydältä.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Eekoo avaa torstaina entisen Euromarketin tiloihin Lappeenrantaan Suomen suurimman S-marketin, Myllykeskuksen. Eekoon kasvuvauhti huimaa: Pallon S-marketkin tuntuu vielä uudenkarhealta.

Niin ylpeä kuin toimitusjohtaja Ahti Manninen Suomen suurimmastaan onkin, löytää hän Myllykeskuksesta pienen kauneusvirheen. Kaakkoiskaarella Eekoo laajentui ostopaikalle, kilpailijan tiloihin.

-Me koemme täällä Etelä-Karjalassa sisäistä hyvää oloa siitä, että me emme ole ostaneet kauppapaikkoja, kuten laajentuminen usein muualla Suomessa on tapahtunut. Tämä Myllykeskus on ensimmäinen. Se on sellaista helppoa laajentumista, että ostaa jonkin kilpailijan pois ja laittaa kaupan sen paikalle.

On Eekoo ehtinyt rakentaa ihan puhtaalta pöydältäkin. Manninen kuvailee, kuinka Eekoon markkinaosuus on noussut Etelä-Karjalassa 12 vuodessa viidestä prosentista nykyiseen 43 prosenttiin.

-12 vuotta sitten Lappeenrannassa oli Vainikkalassa pieni myymälä ja SOK:lla keskustassa S-market. Sen jälkeen on tullut Prisma ja Prisman laajennus sekä Lauritsalan, Sammonlahden ja Pallon S-marketit ja nyt tämä Myllykeskus. Kyllä valtava muutos on tapahtunut.

K-ryhmä on S-ryhmän kovin kilpailija. Manninen jää miettimään, mikä mahtoi olla K-ryhmän markkinaosuus silloin, kun se S-ryhmällä oli vaatimattomat viisi.

Euromarketista on jäljellä lähinnä ulkoseinät. Investointi maksoi viisi miljoonaa euroa.

-Ihmiset tulevat hämmästymään. Kaikki on uutta.

Myllykeskukseen ei jää tyhjää oheistilaa.

-Yhteen tilaan tuli vuokralaisen peruutus, mutta uuden kanssa käytiin tiloja jo katsomassa. Kaikki tilat täyttyvät kyllä.

Myllykeskuksessa on 40?000 erilaista artikkelia, kun Prismassa niitä on on 80?000. Myllykeskuksen elintarvikeosaston pinta-ala on yhtä suuri kuin oli Prisman ennen laajennusta.

-Ostoskorin hinta on laskettu samalle tasolle kuin Prismassa. Lähdetään liikkeelle Prisman hinnoilla.

Mannisen mukaan Eekoon on oltava valppaana.

-Tuntuu tuo K-ryhmäkin kynsiään teroittavan ja uusia myymälöitä suunnittelevan.

Manninen lupaa, että Eekoo ryhtyy vuodesta 2013 alkaen jakamaan voittoja asiakasomistajille, kun suurin investointiaalto on ohi.

-Kyllä sekin tulossa on. Ainakin tällaista on tarkoitus hallitukselle esittää.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Käyttötavaraosaston päällikkö Heidi Päivinen pisti paikkoja kuntoon tiistaina illansuussa. Keskiviikkona tulevat vielä kirjat ja kukat, sitten kaikki on valmista.

Myllykeskus,

Kaakkoiskaari 22

Suomen suurin S-market, noin 5 400 neliömetriä.

40 000 eri tuotetta.

Vaasan Oy:n taikinaleipomo.

14 metrin palvelutiski (liha, kala, valmisruoka, grilli).

S-pankki, Info-piste, Veikkaus, Tax free.

16 kassaa.

Hesburger, Cafe Mylly.

S-market työllistää 65 henkilöä (mukaanlukien Hesburger ja Cafe Mylly), joista uusia on 25.

Lisäksi oheispalveluna apteekki, kampaamo ja eläinkauppa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju