Räsäsen esteellisyys lykkää uimahallipäätöstä

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen ei ollut kaupungin oman selvityksen mukaan jäävi. Perusteluna esitetään, että yliopisto ei ole asianosainen eikä se erityisesti hyödy uimahallista.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Ratkaisu länsialueen uimahallista lykkääntyy ensi vuoteen. Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti maanantaina vetää asian pois valtuuston esityslistalta, koska kaupunginhallituksen jäsen Erkki Räsänen (myö) on ollut jäävi kaupunginhallituksen käsitellessä uimahalliasiaa viime kesänä. Räsänen on Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori.

Kaupunginkanslian oman selvityksen mukaan länsialueen kuntoilu- ja monitoimikeskuksen käsittelyssä oli tapahtunut muotovirhe. Räsäsen kohdalla täyttyvät palvelussuhdejääviyden perusteet, koska ammattikorkeakoulu on asianosainen.

Sen sijaan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen, joka on myös Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallituksen jäsen, ei kaupunginkanslian selvityksen mukaan ollut esteellinen.

Miettisen osalta yhteisöjääviyden perusteet eivät selvityksen mukaan täyty, koska yliopisto ei ole asianosainen eikä yliopistolle ole odotettavissa päätöksestä erityistä hyötyä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) ja valtuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) päättivät perjantaina selvityttää mahdolliset jääviydet, kun esteellisyysongelma oli noussut esiin Etelä-Saimaassa.

Kaupunginhallitus päättää uimahallin jatkokäsittelystä ensi tiistain kokouksessaan. Esteellisyysasian maanantaina esitellyt apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski arvelee uimahallin valtuustokäsittelyn siirtyvän ensi tammikuulle.

Kaupunginhallitus voi tehdä asiasta uuden lainmukaisen esityksen valtuustolle, kun esteelliset eivät osallistu päätöksentekoon. Korkiakoski ei osannut vielä sanoa, esitteleekö Seppo Miettinen uimahalliasian kaupunginhallitukselle.

Voisiko Miettinen varmuuden vuoksi jäävätä itsensä?

-En ole Miettisen kanssa tästä keskustellut, että minkä lopullisen kannan hän jatkovalmistelussa ottaa. Asia on ihan Miettisestä itsestään kiinni. Omasta mielestäni (esteellisyys)riski on vähäinen.

Ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä harmittelee päätöksen lykkääntymistä.

-Opetustilat odottavat tätä ratkaisua. Olemme jo nyt kovasti myöhässä. Alun perin päätöksen piti tulla viimeistään loppukesästä.

Terapia-allasta opetukseen käyttävät sosiaali- ja terveysalan opiskelijat siirtyvät kampukselle ensimmäisten joukossa.

-Uimahalliratkaisun takia on jouduttu varautumaan pelkkään omaan altaaseen tai siihen, että uimahallikin tulee. Kampukselle rakennetaan jo 600 neliön liikuntatilaa.

Pirttilä korostaa, että uimahalli on kaupungin uimahalli.

-Kaupungin on nyt päätettävä, käytetäänkö tästä kuviosta syntyvää säästöä hyväksi vai ei.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut Seppo Miettistä kommenttia varten.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Kaupunginhallituksen jäsen Erkki Räsänen (vasemmalla) oli jäävi, kun kaupunginhallitus käsitteli uimahalliasiaa viime kesänä. Valtuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää päätti selvityttää mahdolliset jääviydet perjantaina. Maanantaina kaupunginhallitus veti asian valtuuston esityslistalta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju