Rauhan osakesiiven rakentaminen varmistui

Kylpylähotellin viereen tulee kuusikerroksinen lisäsiipi ensi syksyyn mennessä. 63 huoneistosta 20 on jo myyty. Kylpylähotellin johtaja nimitettiin.

Timo Laitakari

LAPPEENRANTA. Holiday Club Resorts ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet sopimuksen 63 lomahuoneiston rakentamisesta Lappeenrannan Rauhaan. Huoneistot tulevat rakenteilla olevan kylpylähotellin yhteyteen erilliseen siipirakennukseen.

Asunnot valmistuvat syyskuun 2011 loppuun mennessä. Niiden arvo on yhtiöiden mukaan 12 miljoonaa euroa. Asunnoista on jo nyt myyty 20.

-Nyt tehty lisäinvestointipäätös lisää merkittävästi alueen majoituskapasiteettia sekä vetovoimaa, arvioi Holiday Club Resorts Oy:n (HCR) toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Yhtiö markkinoi asuntoja Villas-nimellä. Kyse ei ole perinteisistä lomaosakkeista, vaan konseptissa asunnolla on vain yksi omistaja. Tämä saa asunnon käyttöönsä enimmillään yhdeksäksi viikoksi vuodessa. Muun ajan asunnot ovat muiden vuokrattavissa ja omistaja saa vuokratuotoista osuutensa. Holiday Club huolehtii asuntojen isännöinnistä, kunnossapidosta ja vuokrauksesta.

Vastaavalla konseptilla tehtyjä loma-asuntoja on Suomessa monessa lomakohteessa. HCR:llä konsepti on uusi.

Loma-asunnot tehdään uudisrakennukseen, joka yhdistyy kylpylähotellin päärakennukseen käytävällä. Rakennuksessa on kuusi asuinkerrosta. Asunnot sisältävät keittiön ja saunan lisäksi yhden tai kaksi makuuhuonetta.

Vesa Tengman sanoo, että yhtiö rakentaa Rauhaan samalla konseptilla mahdollisesti myös lisää loma-asuntoja.

-Veikkaan, että tämä kohde on loppuunmyyty ennen kuin se valmistuu. Jos näin on, jatkamme rakentamista muualla Rauhan alueella. Uskon, että jatkoa tulee, jos kauppa käy siihen malliin kuin sen nyt käy.

Aiemmin Tengman on sanonut aikovansa itsekin ostaa yhden huoneiston Rauhasta.

Villas-asuntojen jälkeen seuraava HCR:n alkava kohde Rauhassa on viikko-osakkeiden rakentaminen. Tengmanin mukaan ensin on tarkoitus rakentaa lomahuviloita niin sanotun puutarhakorttelien alueelle Rantalan ja alatalon väliin.

-Siihen tulee ensi kevään ja kesän aikana jonkin verran uusia taloja, kolmesta kuuteen, ehkä kymmenen.

Rauhan kylpylähotellin, Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja on nimitetty. Johtajana aloittaa Tarja Kontio, joka siirtyy tehtävään Pietarista. Siellä hän on vetänyt Palace Bridge -hotellia eli entistä Holiday Club Pietari -kylpylähotellia. Aikaisemmin Kontio on toiminut muun muassa Holiday Club Katinkullan hotellinjohtajana.

Syksyllä aukeavan kylpylähotellin muun henkilökunnan rekrytointi alkaa alkuvuodesta. Ensin pestataan päälliköt, ja muu henkilökunta valintaan keväällä. Valmistuttuaan Holiday Club Saimaa työllistää pysyvästi noin 250 henkilöä.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari