Family Centerin taakse uusi liikekeskus

Kortteliin saa sijoittaa myös ison marketin. K-ryhmä ei ole kiinnostunut kiilaamaan S-marketin ja kaavaillun S-lähikaupan väliin.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Familycenterin taakse suunnitellaan uutta liikekeskusta. Lappeenrannan kaupunki valmistelee kaavamuutosta, jolla nykyinen puisto ja peltoalue varataan liikerakentamiselle. Airikanpuiston tontille tulee 15?000 neliön rakennusoikeus.

Alueelle voi sijoittaa esimerkiksi suuren supermarketin kokoisen päivittäistavarakaupan, jonka myyntipinta-ala saa olla 3?000 kerrosneliötä. Kortteliin saa sijoittaa tilaa vaativia erikoistavaran kauppoja, varasto- ja tehtaanmyymälöitä sekä laajan tavaravalikoiman varastomyymälöitä.

Kaupungin linjauksen mukaisesti alueelle ei saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikköä.

Keskon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä sanoo, ettei Keskolla ole suunnitelmia lisätä kauppojaan Myllymäen suunnalla.

-Meillä on hyvin menestyvä Citymarket eikä ole tarkoitus tehdä tien toiselle puolelle toista kauppaa.

S-ryhmä puolestaan avasi juuri S-marketin entisen Euromarketin tiloissa ja kaavailee lisäksi uutta lähikauppaa Myllymäen taakse.

Kaupunki selvitti Airikanpuistoon myös reilusti yli 30?000 kerrosneliön liikekeskittymää. Siitä luovuttiin, koska rakentaminen olisi vaatinut nykyisten toimintojen väistymistä.

Kaavasta annetuissa vastineissa ympäristötoimi halusi varmistaa, ettei tulevat erikoiskaupat heikennä keskustan asemaa.

Kaavamuutoksessa todetaan, että niin ei käy, jos Hyrymäkeen ja Myllymäkeen ei sijoitu merkittävästi keskustahakuista erikoiskauppaa ja kun alueen kehittämisen periaatteista myös pidetään kiinni.

Tekninen lautakunta käsittelee kaavamuutosta keskiviikkona.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju