Categories
Artikkelit

Helvetin enkeleiden tonttitoive tyssää Krp:n lausuntoon

Lappeenrannan kaupunki ei viene Viistokatu 8:n kaavaa eteenpäin. Krp:n mukaan Hells Angels MC Carelia on rikollinen moottoripyöräjengi.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Helvetin enkeleiden tonttitoive Lappeenrannan Hyrymäessä kaatunee keskusrikospoliisin kannanottoon. Etelä-Karjalan poliisilaitos välitti keskusrikospoliisilta pyytämänsä lausunnon Lappeenrannan kaupungille. Kaavoituspäällikkö Heikki Puranen pitää selvänä, että tammikuussa kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle esitetään, ettei kaavamuutosta viedä eteenpäin.

-?Se kaava jätetään sikseen esiin tulleiden seikkojen johdosta. Kaupungille tullut poliisin kannanotto on olennainen peruste.

Krp toteaa, että Hells Angels MC Carelia kuuluu kansainväliseen Hells Angels MC -järjestöön ja on luokiteltu rikolliseksi moottoripyöräjengiksi. Hells Angels MC on kansainvälinen järjestö, joka täyttää sekä aiemmin käytössä olleen Enfopolin 11-kohtaisen määritelmän rikollisjärjestöstä että nykyisin käytössä olevan JR-puitepäätöksen määritelmän.

Krp toteaa lisäksi, että sen tehtävänä on torjua kansainvälistä, järjestäytynyttä, ammattimaista, taloudellista ja muuta vakavaa rikollisuutta. Tämän takia Krp seuraa erityisesti rikollisuutta, sen ilmenemismuotoja, aktiivisia rikoksentekijöitä ja heidän toimintaansa.

Poliisi oli antanut lausuntonsa kaupungille oma-aloitteisesti.

-Pyysimme Krp:n kannanottoa siitä, miten he näkevät tämän firman toiminnan, ja tuo kannanotto on välitetty kaupungille, selvittää rikosylikomisario Veikko Nyyssönen Etelä-Karjalan poliisilaitokselta.

Kaavoituspäällikkö Puranen arvelee, että mahdollisesti Etelä-Saimaan uutisointi antoi poliisille kimmokkeen toimia.

Puranen katsoo, ettei kaupunki ollut myymässä ja kaavoittamassa maata rikollisjärjestölle.

-Eihän tässä mikään rikollisjärjestö ollut hakijana vaan Kiinteistöyhtiö Viistokatu 8, jonka hallituksen puheenjohtaja kuuluu tähän rikollisjärjestöön.

Tekninen lautakunta oli syyskuussa myöntänyt kiinteistöyhtiölle poikkeusluvan noin 600 neliön varastorakennuksen rakentamiseen virkistysalueelle. ELY-keskus valitti päätöksestä ja vaati sen kumoamista. Lautakunta jättikin asian lokakuussa ELY-keskuksen ratkaistavaksi.

Lisäksi kiinteistöyhtiö oli ilmeisesti saanut kaupungilta suullisen luvan käynnistää maanrakennus- ja valmistelutyöt tulevalla tontilla. Paikalla oli muun muassa räjäytetty kalliota.

Viistokatu 8:ssa toimiva MC Carelia suunnitteli toimitilojensa laajentamista naapuriin. Vireillä on kaavamuutos, joka mahdollistaisi rakentamisen tulevalle tontille. Kaava tulee nyt ennakkokuulemisen jälkeen lautakuntakäsittelyyn.

MC Carelia -moottoripyöräkerholla on ollut kerhotila Viistokatu 8:ssa yli kymmenen vuotta. Osan tontista kerhon kiinteistöyhtiö osti kaupungilta kaksi vuotta sitten itselleen. Kerhossa on kymmenkunta jäsentä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju