Imatra valmistelee yleiskaavamuutoksia

Korvenkannan kauppapelto ja Ukonniemen vapaa-aikakeskus taipuvat maakuntakaavan muottiin.

IMATRA. Imatralla ovat valmistuneet luonnokset Korvenkannan ja Ukonniemen uusista osayleiskaavoista. Kaavoitusarkkitehti Vuokko Jääskeläisen mukaan kaupunginvaltuusto pääsee hyväksymään kaavat todennäköisesti ensi syksynä. Kaupunki voi tehdä omia päätöksiään sen jälkeen, kun ympäristöministeriö on vahvistanut maakuntavaltuuston viime kesänä hyväksymän Etelä-Karjalan maakuntakaavan.

Uudet yleiskaavaluonnokset tulivat nähtäville joulun alla. Kaavasuunnitelmiin kaupunkilaiset voivat tutustua 14. tammikuuta saakka. Kun kommentit ja lausunnot on koottu, aloittaa konsultti varsinaisten kaavaehdotusten laadinnan.

ERITYISESTI Korvenkantaan tarvitaan uusi osayleiskaava siksi, että alueen maankäyttö saadaan muutettua maakuntakaavan mukaiseksi.

Maakuntakaavaan on Korvenkannan pellolta Kuutostien kupeesta varattu tilaa seudullisesti merkittävälle vähittäiskaupan suuryksikölle, tai vastaavalle uudelle kauppakeskittymälle. Korvenkanta on jo aiemmin näyttäytynyt lupaavana kaupallisten palvelujen alueena myös Imatran omissa kehittämissuunnitelmissa.

UKONNIEMI on maakuntakaavassa matkailun ja virkistyksen kehittämisaluetta. Alueen kehittämistä voidaan jatkaa Imatran aiempien vapaa-aikakeskussuunnitelmien pohjalta. ELY-keskus katsoi rakentamisen edellyttävän yleiskaavamuutosta. Imatra olisi halunnut edetä suoraviivaisemmin vanhaa yleiskaavaa asemakaavoilla jalostaen.

Ukonniemen jatkorakentaminen on yleiskaavaluonnoksessa pääosin loma-asuntojen rakentamista. Merkittävin liikenneyhteysmuutos on uuden kokoojakadun rakentaminen Ukonniemen ja Rauhan välille. Imatran päässä katu lähtee kaavoittajan suunnitelmissa nykyiseltä Ukonniementieltä. Imatran puolelle kadusta tulee noin kilometrin pituinen osa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen