Kaupunkiyhtiöiden hallitusten vuosipalkkiot reilut 100000 euroa

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt - konsernin yhtiöiden jäsenet saavat kokouspalkkioita ja vuosipalkkion.

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt -konsernin yhtiöiden hallitusten kokous- ja vuosipalkkiot nielevät vuosittain reilut 100 000 euroa. Vuonna 2009 palkkioihin kului 114 000 euroa.

Kalleimpien yhtiöiden joukossa ovat emoyhtiö sekä Lappeenrannan Yrityspalvelut -yhtiö, jossa omistajia ovat Lappeenrannan ohella muutkin Etelä-Karjalan kunnat.

Yrityspalveluiden hallitus on konsernin kaikkein suurin kymmenellä jäsenellään. Yhtiön palkkiokulut ovat normaalilla 6—7 kokouksen vuositahdilla noin 13 000 euroa.

Emoyhtiö on samoissa lukemissa. Sen kuusijäsenisellä hallituksella on kokouksia 8—10 vuodessa, mistä kertyy noin 13 000 euron palkkiosumma.

Kaupunkiyhtiöiden kokouspalkkiot ovat Lappeenrannan konserniohjesäännön mukaan samat kuin kaupunginhallituksen jäsenillä eli 90 euroa kokoukselta.

Kokouspalkkioiden lisäksi hallitusten jäsenille maksetaan vuosipalkkio. Palkkioita on kolmenlaisia sen perusteella, kuinka vaativaksi yhtiön johtaminen on luokiteltu.

Korkeimman palkkion, 3 160 euroa vuodessa, saa Kaupunkiyhtiöiden emoyhtiön hallituksen puheenjohtaja eli tällä hetkellä Teuvo Kinnunen (sd.).

Varapuheenjohtajalle napsahtaa emoyhtiössä vuosipalkkiota 1 580 euroa ja rivijäsenille 740 euroa vuodessa.

Williparkki, Yritystila, Lappeenranta Innovation ja Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut ovat toiseksi kalleimmassa kategoriassa.

Niissä hallituksen puheenjohtaja saa vuosipalkkiota 2 750 euroa, varapuheenjohtaja 1 375 ja jäsen 460 euroa.

Kolmanteen kategoriaan sijoittuvat Lappeenrannan Laivat ja Free Zone, joissa hallituksen puheenjohtaja saa 1 840 euroa, varapuheenjohtaja 920 euroa ja jäsen 275 euroa vuodessa.

Fly Lappeenranta -yhtiön hallituksen jäsenille ei maksettu lainkaan erillistä vuosipalkkiota, mutta heille maksettiin muista kaupunkiyhtiöistä poiketen sadan eikä 90 euron kokouspalkkio.

Fly Lappeenrannan kokouspalkkiot tulivat Kaupunkiyhtiöt-konsernin maksettaviksi kesällä 2009, kun yhtiöstä tuli talousvaikeuksien myötä konsernin tytäryhtiö.

Syyskuussa Fly Lappeenrannan liiketoiminta myytiin ja yhtiöstä tuli pöytälaatikkofirma.

Tuorein konserniyhtiö on Pietariin rekisteröity Finrusinno, jonka hallituksen puheenjohtaja on Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin ja sihteeri Lappeenranta Innovationin toimitusjohtaja Reko Juntto.

Pöytälaatikkoelämää viettävän konsulttiyhtiön pääjohtaja ja myös hallituksen jäsen on Kaupunkiyhtiöiden Venäjä-asioista vastaava Malla Sevón.

Finrusinnon hallitukselle ei makseta kokouspalkkioita. Myöskään Yritystila-konsernin tytäryhtiöiden hallitukset eivät saa erillisiä palkkioita.

Yhtiöiden hallitukset valitaan käytännössä valtuustokaudeksi kerrallaan lähinnä poliittisten voimasuhteiden perusteella.

Osakeyhtiölain vuoksi syysyhtiökokouksessa on kuitenkin nimellisesti valittava uusi hallitus.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara