Lappeenrannan Kylpylän vakiväelle on työtä jatkossakin

Yt-neuvottelujen tulos: 15 henkilöä siirtynee Kruunupuistolle vanhoina työntekijöinä ja 13 saa paikan muualta. Työntekijöiden mukaan yhdenvertaisuus ei toteudu.

Outi Salovaara

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön 15 työntekijää saavat jatkaa vanhoina työntekijöinä kylpylän uuden pyörittäjän, mitä ilmeisimmin Kruunupuiston, leivissä.

Loput 13 vakituisessa työsuhteessa ollutta saavat työtä sopimusperusteisesti Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä, kaupunkikonsernista ja Saimaan talous ja tieto Oy:stä.

Kymmenen määräaikaisen työntekijän työsuhteet päättyvät vuoden lopussa.

Kylpyläsäätiön yt-neuvottelut saatiin päätöksen tiistaina iltapäivällä. Henkilöstön tiedotustilaisuuteen matkalla ollut säätiön asiamies Vesa Matikainen kertoo, että neuvotteluissa vaikeinta oli löytää työpaikat kaikille niille vakituisille, jotka eivät jatka tulevan kylpylätoimintojen pyörittäjän palkkalistoilla.

Neuvottelujen hankaluutta kuvaa se, että ne vaativat kaiken käytettävissä olevan ajan. Neuvottelut alkoivat lokakuun 11. päivä.

-Yhdenvertaisuus ei toteutunut. Tuntuu kurjalta, jos on ollut 20 tai jopa 30 vuotta kylpylässä työssä ja joutuu aloittamaan uutena työntekijänä, sanoo luottamusmies Heli Miettinen tunteita herättäneistä neuvotteluista.

Hänen mukaansa hyvä on se, että kaikille on kuitenkin luvattu työtä jatkossakin. Nyt työntekijät toivovat, että lopulliset sijoituspaikat selviäisivät mahdollisimman nopeasti. Toistaiseksi työntekijät eivät tiedä mihin kukin päätyy.

Kuntoutus- ja kylpyläsäätiö on tullut tiensä päähän.

-Säätiö varmasti nyt lopettaa toimintansa, arvelee Matikainen.

Säätiö on neuvotellut pitkään Kruunupuisto Oy:n kanssa liikkeenluovutuksesta. Matikainen uskoo, että uusi isäntä astuu taloon heti alkuvuodesta.

-Sopimusta ei vielä ole tehty. Nyt asia siirtyy kaupunginhallituksen päätettäväksi, ilmeisesti hyvin pian. Toivottavasti ratkaisu tulee nopeasti, jotta kylpylän toiminta voisi jatkua keskeytyksettä.

Säätiö pitää parhaana ratkaisuna osittaista liikkeenluovutusta.

Lappeenrannan kylpylän toiminta on jo pitkään ollut taloudellisesti kannattamatonta. Veteraanikuntoutus on vähentynyt. Taloudelliset toimintaedellytykset ovat heikentyneet ja toiminnan jatkamiseksi on etsitty uusia vaihtoehtoja.

Säätiön perustajia ovat Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan palvelukeskussäätiö.

Osittaisesta liikkeenluovutuksesta päättää säätiö. Uuden yhtiön liiketoiminnan aloittamismahdollisuuksista päättää Lappeenrannan kaupunginhallitus, koska kaupunki omistaa kylpyläkiinteistöt.

KUVATEKSTI

Tuuli Truhponen

Vanhan kylpylärakennuksen kahteen yläkerrokseen on kaavailtu hotellihuoneita.

Kirjoittaja:
Anne Koskiharju, Outi Salovaara