Lauritsalan osallistuvat lukiolaiset palkitaan

Lauritsalan lukion oppilaskunta palkitaan kouludemokratian ja yhteisöllisyyden edistämisestä. Oppilaskunta on pystynyt vaikuttamaan lukion asioihin.

Ilpo Leskinen

LAPPEENRANTA. Lauritsalan lukiolaiset ovat edistäneet kouludemokratiaa ja yhteishenkeä tuntuvasti.

Lauritsalan lukion oppilaskunta saa siitä hyvästä palkinnoksi Suomen lukiolaisten liiton ja Suomen messujen tuhannen euron stipendin.

LAURITSALAN lukiossa on aktiivinen oppilaskunta. Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Nella Suviranta kertoo, että oppilaskunta on pystynyt vaikuttamaan lukion asioihin. Lukion opettajakunta ja johtoryhmä myös kuuntelevat lukiolaisten mielipiteitä.

Oppilaskunnan hallituksen edustaja saa osallistua opettajien, johtoryhmän sekä eri työryhmien kokouksiin.

– Olemme saaneet kaikkeen lukion toimintaan lukiolaisten näkökulman mukaan.

Lukiolaiset saivat mikroaaltouunin taukohuoneeseen, jotta voivat lämmittää välipalojaan. He ovat toivoneet lisää tietokoneita lukiolaisten käyttöön.

YHTEISÖLLISYYTTÄ on edistetty monin tapahtumin. Suviranta ja lukiolainen Henni Löfman kertovat, että parhaillaan harjoitellaan puurojuhliin. Ne järjestetään 22. joulukuuta, ja ne korvaavat joulujuhlan.

Lukiolaiset järjestävät erilaisia tapahtumia, gaaloja ja teemapäiviä, kuten talviliikuntapäivän.

Lukiolainen Olavi Esala kehuu Lauritsalan lukion ilmapiiriä ja yhteishenkeä.

– Täällä kaikki lukiolaiset ovat samaa porukkaa, ei ole mitään erillisiä ryhmiä kuten joissakin lukioissa. Kaikki ovat kaikkien kavereita. Lukioon on mukava tulla joka päivä.

LAURITSALAN lukion oppilaskunta palkitaan tänään keskiviikkona Helsingissä Studia-messuilla.

Palkinnon ottavat vastaan Nella Suviranta ja oppilaskunnan varapuheenjohtaja Jasmina Myllys. Sen luovuttaa ennakkotietojen mukaan kulttuuriministeri Stefan Wallin.

Stipendi on tarkoitus käyttää tulevien tapahtumien järjestämiseen. Nykyinen oppilaskunta ei käytä koko rahaa vaan sitä jää seuraavallekin.

Oppilaskunnan ainoa tulonlähde on kahviautomaatti eikä sekään tuota kovin paljon. Rahaa on Suvirannan mukaan aina ollut turhan niukasti.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen