Categories
Artikkelit

Ammattikorkeakoulu vuokraa tilaa yliopistolta

Ilkka PohjalainenLAPPEENRANTA. Saimaan ammattikorkeakoulu eli Saimia vuokraa opetustiloja Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiloista. Saimia rakentaa parhaillaan päärakennusta Skinnarilaan yliopiston kampukselle. Se tarvitsee kuitenkin toimintaansa varten lisätiloja noin 6 500 neliötä, kun uudisrakennukseen tulee neliöitä noin 10 000.Saimia menee LTY:n tiloihin alivuokralaiseksi, sillä yliopisto on vuokrannut omat tilansa kolmelta yhtiöltä, Suomen Yliopistokiinteistöiltä, Tieto-Sähkötalolta ja Lappeenrannan Ylioppilastalolta.Rehtori Anneli Pirttilän mukaan yliopiston vuokratiloihin sijoittuu kaikki tekniikan ja liiketalouden opetus sekä kielten opetus. Myös tekniikan opettajat sijoittuvat yliopiston ykkösvaiheen kolmanteen kerrokseen, jonne on suunniteltu yhdyskäytävää uudisrakennuksesta. Järjestely on pitkäaikainen. VUOKRASOPIMUS oli esillä ammattikorkeakoulun osakeyhtiöhallituksessa torstaina. Siellä päätettiin myös jatkaa terapia-altaan suunnittelua nyt, kun suunnitelma rakentaa kampukselle uimahalli vesittyi.Terapia-altaan mitoiksi tulee noin kahdeksan kertaa 15 metriä. — Allas voi palvella uima-altaana myös opiskelijoita ja henkilökuntaa, ja sitä voidaan vuokrata ulkopuolisille liikuntaryhmille, Pirttilä kertoi. Kaupunkilaisten yleiseksi uimahalliksi omakotitalon kokoinen allashalli on valitettavasti liian pieni.Allashallin, kuntosalitiloja ja väestönsuojia käsittävä kompleksi valmistuu arviolta vuoden 2012 alkupuolella, eli myöhemmin kuin itse päärakennus.

Ilkka Pohjalainen

Kirjoittaja: