Categories
Artikkelit

Joutsenon yöelämä mullistuu

Jari Niiranen on noussut nopeasti Joutsenon ravintolabisneksen isoksi nimeksi. Viimeisin laajennus on yökerho Penny Night, jonka Niiranen perusti yhdessä Jonna Suppolan kanssa.

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Joutsenon uutta ja ainutta yökerhoa on aluksi vaikea huomata. Pienen etsimisen jälkeen Keskuskatu 5:stä, sekatavarakauppa Minimanin vierestä löytyy ovi teksti Penny Night.

Kierreportaat johdattavat yläkertaan, missä toimistotiloista on kahdessa kuukaudessa kuoriutunut Lappeenrannan itäisen kaupunginosan yöelämän keskus. Punaisella, mustalla ja hopealla sisustettua tilaa hallitsevat iso baaritiski ja takaseinustalla oleva esiintymislava.

Ajatus yökerhon perustamisesta noin 10 000 asukkaan Joutsenoon kypsyi Jari Niirasen päässä viime keväänä. Niirasella oli ravintolabisneksestä jo jonkin verran kokemusta, sillä edellisenä syksynä hän oli ostanut urheiluseura Joutsenon Kullervolta ravintola Tuki-Rastin.

Viime kesän lopulla Niiranen osti myös joutsenolaisen Penny Pubin Jonna Suppolalta, joka oli pyörittänyt baaria yhdeksän vuotta.

Niiranen houkutteli Suppolan kanssaan yökerhobisnekseen. Kaksikko löysi sopivan tilan Joutsenon keskustasta, aloitti remontin lokakuun puolessavälissä ja avasi yökerhon joulupäivänä.

Avajaiset vetivät ravintolan täyteen. Asiakkaita oli 18-vuotiaista aina kuusikymppisiin asti.

— Koemme, että yökerholle on täällä tilausta ja potentiaalia, Niiranen kertoo.

— Joutsenosta on pitkään uupunut paikka, jossa on kunnolliset tilat keikkojen järjestämiseen, Suppola jatkaa.

Yökerho on auki viikonloppuisin ja tilanteen mukaan arkipyhien aattoina.

Kesäksi ravintolan yhteyteen rakennuksen katolle avataan terassi.

Niiranen on reilussa vuodessa hankkinut omistukseensa suuren siivun Joutsenon ravintolabisneksestä. Aluevaltauksesta huolimatta päätyö on yhä rakennusalalla olevassa Lappeenrannan Timantti ja Piikkaus -yrityksessä, jonka Niiranen perusti 1990-luvun alkupuolella.

Aluevaltaus ravintola-alalla käynnistyi Niirasen jalkapalloharrastuksen kautta. Hän huomasi, että Kullervolla oli vaikeuksia kannattamattoman Tuki-Rastin kehittämisessä. Niin Niiranen päätti ostaa ravintolan.

Kaupan jälkeen Tuki-Rastin alakertaan remontoitiin tilat karaokelle.

— Kelkka on saatu nousuun, Niiranen luonnehtii ravintolan nykytilaa.

Niirasta itseään ei baaritiskin takana näe. Myös Suppola toimii Penny Nightissa lähinnä taustalla, kuten hän rooliaan luonnehtii.

Syksy on kulunut tiiviisti yökerhon pystyttämisessä. Uusia ravintola-alan valtauksia ei ole suunnitteilla.

— Näkisin, että nyt Joutsenossa on riittävästi ravintolatarjontaa, Niiranen sanoo.

— Uudelle ruokapaikalle voisi vielä olla tilausta, Suppola puolestaan heittää.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm