Kisapuiston käytävillä kuhisee

Kisapuiston liigahallin ylätasanne on Lappeenrannan suosituin epävirallinen harjoituspaikka.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Kisapuiston jäähallin ylätasanteella pyörii joukko pieniä taitoluistelijoita. Laaja aula sopii hyvin Lappeen Luistelijoiden tulevien kilpailijoiden piruettiharjoituksiin.

-Pystymme tekemään osan harjoitteista täällä käytävällä. Juokseminenkin onnistuu, valmentaja Dorota Zylska kertoo.

-Näin iltapäivisin täällä on vielä hyvin tilaa.

Kisapuistossa neliöt ovat tehokäytössä. Liigahallin ylätasanteesta on tullut Lappeenrannan suosituin epävirallinen harjoituspaikka.

Varsinaista oheisharjoittelutilaa jääurheilukeskuksessa ei talvella ole, mutta liigahallin juoksusuoralla ja muissa aulatiloissa harjoittelee jääkiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden lisäksi muun muassa tanssijoita, jääpalloilijoita ja pesäpalloilijoita.

HARJOITUSVUOROJA ei liigahallin käytäville jaeta. Ne ovat yleisötapahtumien ulkopuolella kaikkien käytössä.

Pesä Ysien naisten superpesisjoukkue käy jäähallin juoksusuoralla maanantaisin.

-Kyllä siellä aika kova vilske on. Välillä on hyvä että mahtuu edes juoksemaan, mutta sopuisasti on mennyt, Pesä Ysien fyysinen valmentaja Risto Kangas kertoo.

Kankaan mukaan juoksusuoralla mahtuu tekemään kevyitä juoksu- ja koordinaatioharjoituksia sekä pidempiä määräintervalleja.

Kaikkea tosin rauhallisesti, sillä kurvi ja seinä tulevat nopeasti vastaan.

Koviin juoksuharjoituksiin Kisapuiston kumimattosuora ei sovellu sen paremmin kuin Lappeenrannan urheilutalon neliratainen 60 metrin suorakaan.

-Parempiakin paikkoja voisi olla, mutta onhan siellä lämpimämpi kuin ulkona, Kangas naurahtaa.

KOULUT OVAT käyttäneet liigahallin aulatiloja juoksutesteihin ja askelmittauksiin.

Seisomakatsomon betoniportailla hyppivät kimmoisuusharjoitteissaan monen eri lajin edustajat, myös jalkapalloilijat.

Tavanomaisin näky käytävillä ovat hölkkäävät ja venyttelevät jääkiekkoilijat ja taitoluistelijat, jotka ovat hallin pääkäyttäjäryhmät. Pitsanmyyntipisteen naapurissa olevan punttikaapin rautoja kolisuttelevat yleisimmin eri-ikäiset SaiPan pelaajat.

Harjoitustilojen monimuotoisuutta kohensi hieman uusi yksityinen jäähalli, jonka toiseen kerrokseen valmistui pieni liikuntasali. Silti Kisapuiston jääurheilukeskuksen työnjohtaja Jarmo Tynkkynen saa vastata edelleen säännöllisesti seurojen kyselyihin oheisharjoittelutiloista.

-Seurat haluaisivat tänne lisää muuta kuin jääharjoitustilaa. Punttisalille ja jumppasalille olisi käyttöä nyt enemmänkin, kun tällä alueella on neljä katettua kaukaloa jäässä, Tynkkynen kertoo.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Lappeen Luistelijoiden Red-ryhmällä oli maanantaina iltapäivällä ohjelmassa oheisharjoittelua Kisapuiston liigahallin ylätasanteella. Kristiana Puninan piruetit pyörivät harjoituksissa vauhdikkaasti.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen