Mansikkalan yritystalo menee yritystilayhtiölle

Talosta Imatran kaupungille ostotarjouksen tehneelle Suomen Kerta Oy:lle etsitään korvaavaa lisätoimitilaa.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatran kaupunki luopuu Mansikkalan yritystalosta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki myy talon perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Imatran Seudun Yritystilat Oy:lle. Kauppahinnaksi on neuvoteltu 700 000 euroa. Tontille yritystilayhtiö tulee kaupungin vuokralaiseksi.

Mansikkalan yritystalo on Imatran kaupungin omistamista yritystilakiinteistöistä suurin. Kaupunki on jo pitemmän aikaa suunnitellut talon irrottamista kaupungin taseista. Valtuuston päättämä linjaus on, että kaupunki keskittää kiinteistöyhtiötyyppiset kiinteistönsä sekä yritystilat yritystilayhtiön omistukseen.

VIIME vuonna Iskote-talon ostanut Suomen Kerta Oy jätti myös Mansikkalan yritystalosta ostotarjouksen. Yritys tarjosi talosta 1,2 miljoonaa euroa kertoen tarkentavansa tarjousta lisätietoja saatuaan.

Kaupunki ei ole ryhtymässä kauppoihin tarjoajan kanssa. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen esittää kaupunginhallitukselle, että yritystilayhtiö velvoitetaan välittömästi aloittamaan neuvottelut Suomen Kerta Oy:n kanssa lisätoimitilojen löytämiseksi yritykselle Imatralta muulla tavalla.

YRITYSTALON ostotarjouksessaan Suomen Kerta tarjosi kaupungille yhteistyösopimusta, missä yritys lupaa Imatralle viidessä vuodessa 85 uutta työpaikkaa. Lintusen mukaan tarvittavat lisätilat on näillä luvuilla syytä saada järjestymään.

Mansikkalan yritystaloon on tuloillaan uudeksi vuokralaiseksi teollinen yritys, jonka kanssa neuvottelut Lintusen mukaan jatkuvat.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen