Categories
Artikkelit

Napinkulman kohtalo keskusteluun keväällä

IMATRA. Etelä-Karjalan osuuspankki on käynnistänyt alustavat selvitykset niin sanotun Napinkulman kiinteistön kohtalosta. EKOP on Napinkulmaan kiinteistöyhtiön suurin osakas noin 60 prosentin omistusosuudella. Koskenpartaan ja Helsingintien kulmauksessa sijaitsevassa kiinteistössä on useita muitakin omistajia ja vuokralaisia.-Alustavassa tarkastelussa asiantuntija selvittää, onko järkevää ja taloudellista kunnostaa kiinteistö, vai pitäisikö sen tilalle rakentaa kokonaan uusi kiinteistö, Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen linjaa toimeksiannon karkeasti.Selvitystyölle ei ole tiukkaa aikataulua, kuten ei myöskään tuleville ratkaisuille. Himanen uskoo kuitenkin, että kiinteistön kohtalosta keskustellaan myöhemmin keväällä yhtiökokouksessa.-Ei tässä asiassa olla kuitenkaan jäniksen selässä.Toimitusjohtaja Himanen sanoo ymmärtävänsä hyvin joidenkin imatralaisten ja jopa kaupungin toiveet Imatrankosken keskustan paraatipaikalla olevan kiinteistön uudesta ilmeestä.-Tosiasiahan on, että kyse on jo sen ikäisestä kiinteistöstä, että sille pitää jossakin ajassa tehdä jotakin. Saneerauksen tarvetta on.Jossakin visiossa on esitetty peruskorjaamista, ulkovaipan muutoksia ja lisäkerroksen tai -kerrosten rakentamista nykyiseen kiinteistöön.-Nykyinen rakennus ei todennäköisesti kestä tai anna mahdollisuutta lisäkerrosten tekoon, Himanen sanoo.KuvatekstiTuuli ParikkaNapinkulma on yksi Imatrankosken keskustan paraatipaikoista.

Tenho Tiilikainen

Kirjoittaja: