Categories
Artikkelit

Sylttytehdas löytyi kaupungintalon kulmahuoneesta

Anne Kotiharju LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen tunnustautuu Joutsenoon sovitun investointilistan mylläyksen liikkeellepanijaksi. Miettisen mukaan kuntaliitossopimuksen 22,9 miljoonaa euroa ei riitä kaikkiin sovitun listan hankkeisiin. Jotain on karsittava pois.-Annoin tekniselle toimelle tehtäväksi valmistella esitys, jolla ratkaistaisiin asia. On valittava investointilistalta joko Korvenkylä koulu, päiväkoti, neuvola ja kirjasto tai niiden vaihtoehtona joko harjoitusjäähalli tai sitten vaikka järjestyksessä investointilistan häntäpäästä useita kohteita. Tekninen johtaja esitti harjoitusjäähallista luopumista.Miettinen sanoo luottavansa tuoreisiin arvioihin, joiden mukaan perusteita Korvenkylän palvelujen suunniteltua suurempaan laajentamiseen on.Miettisen mielestä kaupunki ei missään nimessä riko sopimusta.-Kyse on siitä, että listalla on kohteita enemmän, kuin mihin kiinteä sovittu rahasumma riittää. Joudutaan tekemään valintoja, soveltamaan sopimusta. On valittava, kun kaikkea ei voi saada.Miettinen huomauttaa, että Lappeenranta sijoittaa Rauha-Tiurun monitoimiareenaan 5,1 miljoonaa euroa kuntaliitossopimuksen lisäksi.-Monitoimiareenaan tulee myös jäähalli.Miettinen sanoo, että lautakunnassa nyt pöydällä oleva asia tulee lopulta valtuuston ratkaistavaksi.Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) puolestaan kiistää edes tienneensä Jussi Salon esityksestä.-En ole tämän idean isä. Minulla ei ole mitään tekemistä tämän teknisessä lautakunnassa olevan asian kanssa. Mutta enhän minä ole ainut, joka on asettanut kyseenalaiseksi harjoitusjäähallin tekemisen. Sovittu 22,9 miljoonan summa käytetään, mutta luonnollisesti investointilista on enemmän tai vähemmän ohjeellinen eli järjenkäyttö ei ole kiellettyä.Jussi Salon esitysKuntaliitossopimuksen investointilistan mukaan Korvenkylään rakennetaan lähipalvelupiste (1,3 miljoonalla eurolla). Salo haluaa kasvattaa hanketta 3,1 miljoonaan euroon, jolla voisi lisäksi laajentaa koulua ja päiväkotia. Salon mukaan Korvenkylään ennustetaan asukasmäärän huomattavaa kasvua kylpylähotellin valmistuttua syksyllä 2011.Puuttuva rahoitusosuus kertyisi siitä, että luovutaan Joutsenon urheilukeskuksen rakennettavan harjoitusjäähallin rakentamisesta (netto-osuus 1,7 miljoonaa euroa), minkä lisäksi osoitetaan säästöinä 100?000 euroa muista jo hyväksytyistä hankkeista.

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: