Vanha kylpylaitos muuntuu hotelliksi kahdella miljoonalla

KK-Kunto Oy astuu ohjaimiin viimeistään helmikuun alusta ja maksaa muutostöitä lisävuokrana. Kaupunki saa kylpylän tiloista muutenkin aiempaa korkeampaa vuokraa.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. KK-Kunto Oy maksaa suurelta osin Lappeenrannan vanhan kylpylaitoksen yläkerrosten muuttamisen hotelliksi. Muutostöiden kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa, minkä KK-Kunto maksaa lisävuokrana kaupungille.

Lisävuokraan ei kuitenkaan lasketa mukaan samassa yhteydessä tehtävää runsaan 700 000 euron ilmastointi- ja vesikattoremonttia.

Vanhan kylpylaitoksen toisen ja kolmannen kerroksen muutostöihin päästään ilmeisesti vasta vuoden lopulla.

Lappeenrannan Yritystilan väliaikainen toimitusjohtaja, kaupunginlakimies Eero Immonen selvittää, että tiloissa nyt vuokralaisena oleva Työkuntokeskus pääsee muuttamaan sille Kahilanniemeen remontoitaviin tiloihin vasta loppuvuodesta. Yksi vaihtoehto olisi väliaikaiset väistötilat. Niitä Immonen pitää kuitenkin huonompana ratkaisuna.

-Myös KK-Kunto on ilmoittanut alustavasti, että sille tällainenkin järjestely voisi olla mahdollinen.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kylpylaitoskiinteistöjen omistus- ja vuokrajärjestelyt. Hallitus hyväksyi myös omalta osaltaan sen, että Lappeenrannan Kuntoutus- ja kylpyläsäätiö myy liiketoimintansa osin KK-Kunto Oy:lle viimeistään helmikuun alusta lukien.

KK-Kunto on Kruunupuiston ja Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpään perustama valtakunnallisesti toimiva yhtiö. Yhtiö katsoi, että ilman lisähotellihuoneita se ei pysty pyörittämään Lappeenrannassa kannattavaa liiketoimintaa.

Kaupunkikonserni saa uudelta vuokralaiseltaan nykyistä parempaa vuokraa Ainonkadun molemmin puolin olevista kylpylärakennuksista. Nykyinen vuokralainen sai vielä vuokranalennuksia ja sillä oli vuokrarästejä.

Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiö maksaa Immosen mukaan kummastakin rakennuksesta yhteensä noin 15 000 euron kuukausivuokraa. KK-Kunto maksaa samoista tiloista noin 20 000 euroa kuussa.

Lisäksi KK-Kunto maksaa vanhan kylpylän 1,2 miljoonan muutostöistä lisävuokraa, joka on saneerauksen todellinen rahoituskustannus 10 vuoden ajan kiinteällä neljän prosentin korolla ja 20 vuoden kuoletusajalla laskettuna.

Kaupunki luovuttaa Ainonkatu 17:ssä sijaitsevan uuden kylpylärakennuksen Lappeenrannan Yritystilalle. Kauppahinta- ja velkasaatava, 2,42 miljoonaa euroa. siirretään Yritystilan taseeseen tilinpäätöksen yhteydessä. Vanha kylpylärakennus puolestaan jää kaupungin omistukseen.

Kaupunki vuokraa vanhan kylpylän Yritystilalle 30 000 euron vuosivuokralla. Yritystila vuokraa tilat edelleen KK-Kunnolle.

KUVATEKSTI

Pekka Hölkki

Lappeenrannan vanhan kylpylaitoksen toinen ja kolmas kerros muutetaan hotellihuoneiksi.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju