Aapro povaa suuria tunteita

NST on lähellä saavuttaa tämän kauden tavoitteensa, eli nousun takaisin salibandyliigaan. Itälohkon voitto ratkennee sunnuntaina urheilutalolla NST:n ja OLS:n kesken.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. NST:n miehillä on edessään huikea viikonloppu. Ville Aapro on liigakarsintojen veteraani, mutta asetelmat kutkuttavat konkariakin.

Parhaimmassa tapauksessa NST varmistaa nousun miesten salibandyliigaan viiden seuraavan ottelunsa aikana. Kauhuskenaariossa NST jää kokonaan ulos nousukarsinnoista, kun 1. divisioonan runkosarja huipentuu tänä viikonloppuna.

-Eihän sen hienompaa asetelmaa voi ollakaan, herättää se sitten rajatonta riemua tai suunnatonta pettymystä. Urheilun on tarkoitus herättää tunteita ja sitä se todellakin nyt tekee, NST:n 30-vuotias hyökkääjä sanoo.

-?Nämä ovat niitä otteluita, joiden takia töitä tehdään.

NST JOHTAA 1. divisioonan itälohkoa yhden pisteen erolla Oulun Luistinseuraan, kun pelaamatta on kaksi ottelua.

Tänään NST kohtaa Helsingissä Erä Akatemian, joka pelaa 1. divisioonapaikkansa säilyttämisestä.

Huomenna lappeenrantalaisten kylään urheilutalolle saapuu juuri OLS.

Jos NST häviää viikonlopun molemmat ottelunsa, lohkossa kolmantena oleva Kaneetti voi tiputtaa sen ulos nousukarsinnoista.

-Erä taistelee putoamispeikkoa vastaan ja tulee tekemään kaikkensa voittaakseen. Se on yksilötaitava joukkue, joka tulee haastamaan meitä pallollisena, Aapro analysoi.

-Mutta olemme valmistautuneet hyvin. Olemme valmiina.

Sunnuntain NST-OLS-ottelusta on lupa odottaa huippukiihkeää.

Lohkovoitto on arvokas, sillä itä- ja länsilohkojen ykköset pelaavat keskenään noususta salibandyliigaan.

-Valehtelisin, jos väittäisin, ettei sunnuntain ottelu olisi jo käynyt mielessä. Siitä lähdetään, että lohkon ykköspaikka ratkaistaan siinä, Aapro sanoo.

NST PUTOSI salibandyliigasta viime kauden päätteeksi. Vaikka pettymys oli raskas, joukkue ammensi siitä voimaa uuteen nousuun.

Uudistunut NST on pelannut 1. divisioonassa hienon kauden, joskin hieman epätasaisen sellaisen.

-Joulun molemmin puolin tapahtui pieni notkahdus. Pohjoisen-kiertue Kajaaniin ja Haukiputaalle meinasi romuttaa kokonaan meidän mahdollisuudet nousukarsintaan pääsystä, Aapro muistelee.

-Loppukaudella pelimme on parantunut ja tärkeitä voittoja on tullut. Olemme saaneet uuden elämän karsintojen suhteen.

AAPRO TIETÄÄ, mitä NST:llä on edessään. Luumäen Floorball Teamin kasvatti oli NST:n kapteeni keväällä 2005, kun lappeenrantalaiset juhlivat edellisen kerran nousua salibandyliigaan.

-Silloin yllätimme kaikki, kun voitimme liigajoukkue AC HaKin karsinnoissa. Se oli aivan mahtavaa ja hienot muistot jäi. Mielelläni kokisin saman uudestaan tämän joukkueen kanssa.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Hyökkääjä Ville Aapro on ainoa NST:n miesten kevään 2005 liiganousuryhmästä, joka pelaa yhä joukkueessa. Silloinen maalivahti Juho Meuronen on nyt NST:n maalivahtivalmentaja ja hyökkääjä Aki Kolis toimii joukkueen huoltajana.

NST:n tehokolmikko

1. Toni Kokkonen 25 ott. 35+34=69 +35

2. Ville Aapro 26 ott. 39+12=51 +32

3. Lasse Kosonen 22 ott. 18+30=48 +39

Ville Aapron kommentti NST:n ykköshyökkäysketjusta: ”Pitäisi pystyä katsomaan tehojen taakse. Vaikka olemme plusmiinuksissa hellelukemissa, päästettyjä maaleja on vielä liikaa. Kokkonen sanoi hyvin jossain vaiheessa kautta, että on mukavaa pelata, kun rinnalla on jätkät, jotka ajattelevat pelistä samalla tavalla kuin itse.”

Liigakarsinnat

Salibandyn miesten 1. divisioonan itälohkon kärkikolmikko, kun runkosarjaa on pelaamatta kaksi ottelua: 1. NST 39 pts, 2. OLS 38 pts, 3. Kaneetti 36 pts.

Itälohkon voittaja pelaa länsilohkon voittajan kanssa noususta miesten salibandyliigaan paras viidestä -ottelusarjassa. Otteluparin häviäjä kohtaa nousukarsinnan 2. vaiheessa salibandyliigassa 13. sijoittuneen joukkueen.

Lohkokakkoset pelaavat keskenään pääsystä nousukarsinnan 2. vaiheeseen paras viidestä -ottelusarjassa. Otteluparin voittaja kohtaa nousukarsinnan 2. vaiheessa salibandyliigassa 12. sijoittuneen joukkueen.

Nousukarsintojen 2. vaiheen otteluparien voittajat pelaavat ensi kaudella salibandyliigassa, häviäjät 1. divisioonassa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen