Categories
Artikkelit

Hultin kiistää hankkeiden kytkökset

Anne KotiharjuLAPPEENRANTA. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin kiistää koplauksen Huhtiniemi-hankkeen ja Conte Investin sijoitusten välillä.-Conten Huhtiniemi-hanketta valmisteltiin 2007-2008 ilman minkäänlaista linkkiä Fly Lappeenrantaan, vakuuttaa Hultin.Hultinin mukaan idea Conten mukaantulosta Fly Lappeenrantaan ei tullut Kaupunkiyhtiöiltä, vaan Fly:n yksityisiltä osakkailta.-Kaupunkiyhtiöt olisi mielellään nähnyt Conten tai jonkun muun asiasta kiinnostuneen yksityisen toimijan ottavan selkeästi vetovastuun koko kentästä, sanoo Hultin.Kaupungin ja Kaupunkiyhtiöiden sekä yritysten tukipaketilla vuoden 2008 alussa lentoon lähtenyt Fly Lappeenranta oli kaatunut Kaupunkiyhtiöiden syliin keväällä.Hultin väittää, että Kaupunkiyhtiöiden hallitusta informoitiin ja Fly:n osakkuusjärjestelyjä käsiteltiin useassa kokouksessa.Lisäksi Hultin katsoo, että hänen roolinsa Huhtiniemi-hankkeessa oli vaatimaton.-Huhtiniemi-sopimus valmisteltiin kaupungin, ei Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimesta. Fly:n osakkuussopimuksesta ei ole ollut edes ajatusta siinä vaiheessa, kun Huhtiniemi-asia valmisteltiin ja vietiin kaupunginhallituksen päätettäväksi.Kaupunginhallitus hyväksyi Conte Investin ja kaupungin sopimuksen Huhtiniemestä osaltaan kesäkuun 16. päivä 2008. Esityslistalla ollut kokousasian valmisteluteksti koostui Hultinin monisivuisesta kirjeestä.Conte Investin mukaan siihen oltiin yhteydessä Fly Lappeenrantaan sijoittamisesta toukokuussa 2008.

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: