Koulukatu 22 puretaan pian

NCC rakentaa tilalle nelikerroksisen asuin- ja liiketalon.

Outi Salovaara

LAPPEENRANTA. Koulukatu 22:n kiinteistö puretaan huhtikuussa. Kiinteistön omistaa rakennusliike NCC, joka rakentaa tontille nelikerroksisen asuin-ja liikerakennuksen.

NCC:n aluejohtaja Juha Rahkonen sanoo, että uuden rakentaminen alkanee huhti—toukokuun vaihteessa.

— Jos kysyntää riittää, niin vappuna aloitetaan rakennustyöt.

Valmiina uuden pytingin pitäisi olla keväällä 2012.

Uudella talolla on rakennusoikeutta 2 100 neliötä. Siihen tulee 25 asuntoa, joiden keskineliöhinta on hieman alle 3 700 euroa. Asunnot ovat 39—103-neliöisiä. Alakertaan tulee kaksi liiketilaa.

Asuntojen markkinointi alkoi toden teolla viime viikonloppuna. NCC:n myyntineuvottelija Asta Niemi sanoo, että kysyntää on ollut mukavasti ja varauksiakin on tehty.

— Eniten on varattu kolmannen ja neljännen kerroksen Saimaan puolella olevia asuntoja, Niemi sanoo.

Viimeiset vuokralaiset lähtevät Koulukatu 22:sta maaliskuun lopussa. Suuri osa vuokralaisista on lähtenyt jo aiemmin, koska talon tulevaisuus on ollut tiedossa jo vuosia.

Itä-Suomen Asuntokeskus ehti olla Koulukatu 22:ssa yli 10 vuotta. Se muutti lähistölle Valtakadulle jo reilu vuosi sitten.

Bensantankkauskortteja Venäjän puolelle myyvä East Oil muutti Yrjönkadulle viime heinäkuussa.

Kiinteistön alakerrassa pitkään ollut naisten kuntosali Kunto-Lady Ky lopettaa toimintansa kokonaan vuokrasopimuksen umpeuduttua maaliskuun lopussa.

Yrittäjä Ilkka Saarenniemi on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan Kunto-Ladyn voimassa olevilla korteilla voi käydä Huhtiniemessä Etelä-Karjalan liikuntakeskuksessa toimivalla Forever-kuntosalilla maaliskuun puolivälistä heinäkuun loppuun saakka.

Kunto-Lady on kamppaillut viime vuodet talousvaikeuksissa monien muiden Lappeenrannan kuntosalien tavoin.

Saarenniemi sanoo, että hänellä ei ole vielä varmuutta jatkosta, mutta joitakin tulevaisuudensuunnitelmia on mietinnässä.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara