Categories
Artikkelit

Lotta Nevalainen tähtää Lontoon viestijoukkueeseen

Etelä-Karjalan vuoden 2010 parhaaksi urheilijaksi valittiin 16-vuotias imatralainen uimari Lotta Nevalainen.

VIIKONLOPPUNA Vaasassa SM-uinneissa kolmella matkalla SM-kultaa voittanut Vuoksen Uimaseuran Lotta Nevalainen jatkoi kärkipaikalla maanantainakin. 16-vuotias imatralaisuimari valittiin Etelä-Karjalan parhaaksi urheilijaksi vuonna 2010.

Eteläkarjalaisten urheilutoimittajien tiukassa äänestyksessä Lotta Nevalainen kukisti Lappeen Riennon maajoukkuehiihtäjä Riikka Sarasojan äänin 157—153 ja tuli valituksi nuorimpana urheilijana maakunnan ykköseksi.

— Onhan tämä hieno tunnustus ja tuli melkoisena yllätyksenä, sanoi Etelä-Saimaan stipendillä ykkössijastaan palkittu Nevalainen.

SM-UINTEIHIN Lotta Nevalainen lähti viikonloppuna tavoitteenaan ensimmäinen kultamitali aikuisten SM-uinneista. Viime syksyltä hänellä oli jo EM-pronssi Suomen naisten viestijoukkueessa.

Vaasasta tuliaisina oli kolme kultaa ja kaksi hopeaa.

— Ensimmäinen mestaruus maistui hyvältä, etenkin kun se ehti vielä ottaa 16-vuotiaana. Hyvältä tuntui sunnuntaina hopea 200 metrin vapaauinnistakin, kun se tuli niin kovalta matkalta, jota en en-sin aikonut uidakaan, Lotta Nevalainen kuvailee.

SELKÄUIMARINA nuorten sarjojen kärkeen noussut Lotta Nevalainen on viime aikoina menestynyt hienosti myös kovassa seurassa vapaauinnissa.

— Jos valmentajalta kysyy, niin vapaauinti on tullut isompaan rooliin, mutta kyllä minulle se selkäuinti vielä päälaji on.

Toista vuotta Imatralla lukiossa opiskeleva uimari aikoo käydä lukion loppuun Mansikkalassa, vaikka muuallekin on maajoukkueuimaria houkuteltu.

— Helsinkiin ja Tampereelle kyseltiin kovasti varsinkin silloin, kun olin aloittamassa lukiota. Se olisi ollut vähän mutkikasta, ja olisin joutunut asumaan yksin.

— Koulusta joutuu kyllä olemaan paljon pois, mutta opettajat ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä, Lotta kiittelee.

HELMIKUUSSA Lotta Nevalainen lähtee maajoukkueen kanssa kahdeksi viikoksi harjoittelemaan Teneriffalle.

— Nyt alkaa pitkän altaan kausi. Tavoitteena on saada keväällä sen verran kovia aikoja, että voisin saada paikan Shanghain MM-uintijoukkueessa.

— Lontoon olympiakisat ovat tietysti minulla se seuraava suuri tavoite, mutta kisat tulevat aika nopeasti jo puolentoista vuoden päästä. Toivottavasti voisin päästä Lontooseen vaikka vapaauinnin viestijoukkueessa.

— Meillä on nyt viestijoukkueessa hyvä ryhmä ja hieno henki päällä, Lotta Nevalainen kehuu EM-kisojen pronssijoukkuetta.

ETELÄKARJALAISTEN urheilutoimittajien äänestyksessä vuoden joukkueeksi valittiin koripallon SM-kultaa voittanut Catz.

Vuoden valmentajaksi 2010 valittiin Catzin kolmen hopeisen vuoden jälkeen mestaruuteen luotsannut Miikka Sopanen.

Kuvateksti

Jarmo Hämäläinen

Etelä-Karjalan vuoden 2010 parhaaksi urheilijaksi valitti Lotta Nevalainen sai onnittelut Eteläkarjalaisten urheilutoimittajien puheenjohtajalta Juhani Lahdelta.

Nyt alkaa pitkän altaan kausi. Tavoitteena on saada keväällä sen verran kovia aikoja, että voisin saada paikan Shanghain MM-uintijoukkueessa.

Lotta Nevalainen

Vuoden urheilija

Etelä-Karjalan vuoden urheilija 2010.

Äänestyksen kymmenen kärki.

1) Lotta Nevalainen, uinti, Vuoksen Uimaseura 157

2) Riikka Sarasoja, hiihto, Lappeen Riento 153

3) Ilona Ranta, yleisurheilu, LUM 140

4) Elina Torro, yleisurheilu, LUM 101

5) Antti Ahokas, golf, Viipurin Golf 100

6) Minna Nieminen, soutu, Vuoksen Soutajat 82

7) Matti Kettunen, paini, Imatran Power Twisters 77

8) Lari Lehtonen, hiihto, Imatran Urheilijat 75

9) Jouni Pellinen, skicross, Imatran Urheilijat 62

10) Markus ja Mariia Hirvonen, tanssi, Lappeenrannan Tanssiurheilijat 54

Vuoden valmentaja: Miikka Sopanen, Catz

Vuoden joukkue: Catz, koripallon naisten SM-kultajoukkue

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen